Saltar apartados

El MUA inaugura demà l'exposició "Antoni Miró. De Museu"

L’acte inaugural, a les 20 hores, inclou el lliurament de premis de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA

La mostra romandrà oberta al públic fins al 21 de febrer de 2021

 

Antoni_Miro1Alacant. Dimecres, 9 de desembre de 2020

El Museu de la Universitat d’Alacant i la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA inauguren demà dijous, 10 de desembre, a les 20 hores, l’exposició «Antoni Miró. De Museu», una mostra que aplega més de dues-centes obres realitzades per l’artista alcoià des de 2012 fins a l’actualitat. La sala El Cub del MUA acollirà aquesta exposició fins al 21 de febrer de 2021. L’acte inaugural inclourà el lliurament de premis de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA.

Antoni Miró ha volgut dedicar aquesta mostra a l’escriptora alcoiana, desapareguda recentment, Isabel-Clara Simó, amb un recorregut expositiu que inclou cinc sèries: «Nus i Nues», «Suite Havana», «Costeres i Ponts», «Mani-festa» i «Personatges.

«Nus i Nues» és la sèrie més àmplia, en la qual l’artista treballa des de 2017, i està integrada per més de cent quaranta obres, la majoria de les quals es podran veure en el MUA. La mostra es completa amb les sèries «Suite Havana», «Costeres i Ponts» i «Mani-festa», de les quals hi haurà una selecció de l’obra més representativa, per acabar amb «Personatges», un mural compost per vint-i-quatre retrats en el qual Antoni Miró ret homenatge a persones que han deixat petjada per la seua integritat política i compromís amb la cultura.

L’obra d’Antoni Miró (Alcoi, 1944) se situa dins del realisme i la denúncia social. Al final dels anys seixanta, el seu interès per aquest tema el condueix a un neofigurativisme amb un missatge de crítica i denúncia que en els setanta s’identifica amb el moviment artístic denominat crònica de la realitat, inserit dins dels corrents internacionals del pop-art i del realisme.

 

Després de l’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc el lliurament de premis de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA, que enguany han sigut els següents:

- Fernando Castro. Premi Crítica d’Art 2020

- Miquel Navarro. Premi Arts Plàstiques 2020

- Joan Genovès. Premi Pintura 2020

- Isabel-Clara Simó. Premi Compromís Arts 2020

 

Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani

Amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, els ajuntaments d’Otos i Alcoi van crear la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró. La Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró vol ser un nucli de reflexió, debat, investigació i divulgació en el camp de l’art plàstic contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, cinema... Les activitats de la càtedra es desenvoluparan a la Universitat d’Alacant i en els espais municipals d’Alcoi i Otos adequats per al desenvolupament de les activitats de la càtedra

 

VÍDEO: Acte de lliurament de premis/inauguració exposició Càtedra Miró

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464