Saltar apartados

Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica organitzen a la Universitat d'Alacant unes jornades centrades en processos oncològics

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer per a aportar informació rellevant sobre la nutrició en pacients oncològics

 

Jornadas_Cancer_Nutricion1

Alacant. Dimarts, 4 de febrer de 2020

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris d’Alacant (ADINU Alacant) organitza una jornada temàtica centrada en el pacient oncològic el pròxim dijous 6 de febrer a la sala d’actes de l’Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant.

Durant les diferents sessions, que començaran a les 16.45 hores, experts tractaran línies d’investigació recents sobre alimentació i nutrició i processos oncològics, com també temes rellevants relacionats amb l’assistència al pacient en diferents etapes de la malaltia, i campanyes de visibilització i prevenció contra el càncer de la mà de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i l’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion).

La trobada, d’assistència gratuïta fins a completar la capacitat de la sala, comptarà amb la doctora en Nutrició Humana i Dietètica, Marta Villarino; la llicenciada en Psicologia, María Ángeles Jiménez; el dietista-nutricionista per la Universitat de València, Luis Cabañas; i la llicenciada en Psicologia i experta en cures pal·liatives, Marta Fernández de Mesa Carrillo.

 

Dia Mundial contra el Càncer

Cada 4 de febrer té lloca el Dia Mundial contra el Càncer, una data marcada en el calendari per a conscienciar sobre aquesta malaltia que mata 17 persones per minut, segons l’Organització Mundial de la Salut. Va ser precisament l’Organització Mundial de la Salut juntament amb el Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer i la Unió Internacional contra el Càncer els qui van decidir l’any 2000 fixar el 4 de febrer com a data per a commemorar aquest dia internacional.

L’objectiu principal del Dia Mundial contra el Càncer 2020 és aconseguir una conscienciació a nivell mundial sobre una de les malalties més mortals del món mitjançant la divulgació i la realització d’accions de prevenció i detecció primerenca.

Segons dades de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el càncer es pot considerar com el problema sanitari, social i econòmic més important que té el nostre país. Cada any es diagnostiquen al voltant de 275.000 casos nous i hi ha al voltant de 1,5 milions de persones afectades per aquesta malaltia.

 

PROGRAMA

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464