Saltar apartados

La Seu Universitària d'Elda presenta la nova programació

Cursos, conferències, xarrades, cinema i esdeveniments per a divulgar el coneixement, sensibilitzar sobre els valors del patrimoni natural i cultural, i incitar a la participació activa de la societat eldenca

 

Alacant. Dimecres, 5 de febrer de 2020

La Seu Universitària d’Elda ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació per al primer semestre de 2020. La programació ha sigut desgranada per la directora de la seu, Charo Navalón, el coordinador tècnic de les Seus Universitàries i Cursos d’estiu de la UA, Hèctor Rubio, i el regidor de Relacions amb les Universitats de l’Ajuntament d’Elda, Amado Navalón.

Navalón ha detallat que «la proposta sorgeix de la vocació de divulgar el coneixement, sensibilitzar sobre els valors del patrimoni natural i cultural, i incitar a la participació activa de la societat eldenca». Per a fer-ho s’han proposat cursos, conferències, xarrades, cinema i esdeveniments, en col·laboració amb associacions i entitats del teixit cultural de l’entorn, com l’Associació Fotogràfica d’Elda, la Fundació Paurides, Cefire Vinalopó, UNED Elda, AMFI, Caixapetrer, Associació Cultural La Tertulia, CEL d’Estudis Locals del Vinalopó, Asociación Mosaico, Mayores Activos, i centres educatius, entre d’altres.

El programa inclou el Curs de Fotografia Digital Nivell Mitjà, de la mà d’AFE (Associació Fotogràfica d’Elda), que fa un pas més en la formació sobre fotografia a la vall, i la matrícula inclou una llicència educativa de programa per al retoc fotogràfic. Aquesta proposta comença el divendres 7 de febrer amb la conferència del fotògraf Valiente Verde i es clourà amb una conferència de Gabriel Segura sobre la fotografia com a font per a l’estudi de la història local.

Amb la col·laboració del Cefire Vinalopó s’han dissenyat dos cursos d’interès: Un dedicat a formar els formadors de centres educatius en les tècniques, tàctiques i funcionament de les lligues de debat (activitat que implica el treball de captació d’informació, preparació de discurs, argumentació i refutació que, sens dubte, constitueix un repte per a millorar destreses fonamentals dels joves en molts camps) amb la intenció que, d’aquesta formació, en puga sorgir una competició de debat entre centres de la comarca.

Una altra proposta és el curs WikiElda: taller d’edició en Wikipedia i wiki Commons, que té com a objectiu formar persones que puguen col·laborar amb aquesta web oberta per a millorar els continguts que hi ha sobre Elda, el seu patrimoni i els seus recursos. Acabarà amb una marató WIkIElda que serà el dia 4 d’abril. La seu reprèn el taller de Geocaching Elda, el mes d’abril, per a fomentar aquesta activitat esportiva, lúdica, i col·laborativa. Tindrà una part formativa i una altra d’esdeveniment de geocerca en l’entorn Elda-Petrer per a buscar «tresors» i retrobar-se amb el patrimoni local.

El mes de maig es desenvoluparà el curs Memòria Democràtica, Turisme i Guerra Civil, que proposa una reflexió sobre què és la memòria democràtica i com s’hi pot treballar des de l’activitat turística. Comptarà amb la participació d’experts de l’àmbit local com José Ramón Valero, provincial com Pablo Rosser, experiència de la Batalla de l’Ebre o del Front de Madrid; i la proposta comarcal «Del Vinalopó a l’exili».

Pel que fa a la divulgació, arran del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, s’ha dissenya un seguit d’activitats coordinades que inclou una taula redona amb científiques de l’entorn, una exposició i una conferència, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la ciència amb perspectiva de gènere. Al març, les activitats entorn del Dia Internacional de la Dona Treballadora portaran a plantejar un esdeveniment singular sobre la política eldenca amb noms de dona.

Els primers dimecres de cada mes seran dedicats al cinema, amb xarrada posterior sobre temes d’actualitat, i amb projeccions de pel·lícules de qualitat, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Paurides. També s’han programat una sèrie de trobades amb l’Associació Cultural La Tertulia, en l’antiga impremta Vidal, en les quals es tractarà «La memòria d’una ciutat” (1968 a 1982)» amb els protagonistes d’aquells anys daurats per a Elda. Es parlarà de teatre, música, esport, activisme o desenvolupament industrial. L’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant actuarà al Teatre Castelar amb La tempestad de Shakespeare el pròxim dia 26 de febrer.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464