Saltar apartados

130 estudiants participen en la Universitat d'Alacant en la "First Lego League", la principal competició de robòtica infantil del món

L'Aulari II acull el dissabte 15 de febrer aquest desafiament internacional dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 16 anys.

 

Cartel_LEGO2Alacant. Dijous, 13 de febrer 2020

Al voltant de 130 estudiants de centres de tota la província participen aquest dissabte, 15 de febrer de 2020, en la competició de robòtica "First Lego League (FLL)", que acull la sala d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant (UA). En total competiran deu equips en aquesta fase local per a joves d'entre 10 i 16 anys, amb l'objectiu de despertar l'interès i promocionar la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) en un entorn creatiu, en equip i divertit. A més, la UA també acollirà la “First Lego League Júnior”, adreçada a xiquetes i xiquets d'entre 6 i 9 anys.

La FLL és el principal torneig de robòtica infantil a escala mundial. L'equip guanyador d'aquesta fase celebrada en la UA passarà a la fase nacional per a, finalment, reunir en un torneig internacional els campions de tots els països participants. Junt amb la Fundació Scientia, promotora del torneig a escala estatal en associació amb FIRST i LEGO Group, la “First Lego League” a Alacant està liderada pels professors Francisco Pujol, del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació, i David Tomás, del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. La iniciativa compta amb el suport d'UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat d'Alacant, projecte conjunt del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació.

Competició

Durant l'activitat, cada equip participant haurà de realitzar quatre proves: una exposició dels valors que han après en treballar en equip; un projecte d'innovació per a resoldre algun problema del seu entorn relacionat amb el desafiament “City Shaper: millors ciutats on viure i treballar”; presentar un robot per a participar en el joc, i superar diverses proves i completar el màxim nombre de missions en un temps màxim de 2:30 minuts amb el robot dissenyat.

A partir dels resultats de totes aquestes proves, un jurat decidirà els sis equips guardonats amb el premi Robotix a les joves promeses; el premi al comportament del robot; el premi al disseny del robot; el premi Dragados al projecte d'innovació; premi als Valors FIRST, i el gran premi Fundació Scientia al guanyador que es classifica per a la gran final espanyola, que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife els pròxims 28 i 29 de març.

Girls First

Per primera vegada, la competició ha concedit beques a equips formats exclusivament per xiques a través del programa “Girls First” per a impulsar el talent femení en les vocacions científiques i tecnològiques. En concret, la competició de la Universitat d'Alacant comptarà amb 44 xiques, 36 majors de 10 anys i 8 en la competició FLL Júnior: heus ací la vinculació del campionat amb les activitats programades per la Universitat d'Alacant amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Programació

Després del registre dels participants, la inauguració de la FLL Alacant està prevista a les 10 hores a la sala d'actes de l'Aulari II, de la mà de la vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, junta amb els professors organitzadors de la fase local alacantina.

L'acte de clausura, previst a les 13.15 hores, comptarà amb la participació de representants de les empreses col·laboradores Robotix i Dragados, així com dels vicerectors de la UA Rafael Muñoz, de Campus i Tecnologia, i Amparo Navarro, d'Investigació i Transferència de Coneixement, el director de l'Escola Politècnica Superior (EPS), Andrés Montoyo, i els professors Francisco Pujol i David Tomás.

Notícia relacionada:

La Universitat d'Alacant se suma al desafiament internacional de robòtica "First Lego League"

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464