Saltar apartados

Egipte inaugura el Seminari sobre la importància històrica de les llengües i cultures mediterrànies que acull la UA

El cicle reunirà experts multidisciplinaris fins a juny

 

Seminari_Lenguas1
Seminari_Lenguas2
Seminari_Lenguas3
Seminari_Lenguas4

 

Alacant. Divendres, 14 de febrer de 2020

Amb l'objectiu de posar en valor la importància que les diverses llengües han tingut al llarg de la història en les civilitzacions mediterrànies, aquest matí s'ha inaugurat a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant el seminari permanent interdepartamental Mediterrani: cresol de llengües i cultures.

L'encarregada d'obrir el cicle ha sigut la professora Marina Escolano-Poveda, que s'ha centrat en les “Llengües i escriptures egípcies: 4.000 anys d'història sobre pedra i papir”. Doctora en Egiptologia per la Johns Hopkins University (Baltimore, els Estats Units), llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Madrid i premi nacional de fi de carrera, Escolano-Poveda és experta en literatura, religió i societat de l'Egipte grecoromà. Durant la seua intervenció, s'ha centrat en l'anàlisi del món intel·lectual dels temples egipcis d'aquest període i en el paper del sacerdoci egipci en la transmissió de coneixement en el món antic. La professora ha apel·lat a la importància dels contextos i les fonts en l'estudi de la història, ja que, sobretot “en l'accés a l'antiguitat, mai ho coneixerem tot”, ha dit.

L'acte inaugural previ a la conferència ha comptat, a més, amb la participació d'Alberto Rodríguez,-Lifante, un dels coordinadors del cicle, i del professor Francisco Aura Jorro. Organitzades per María Paz López Martínez, del  Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, i Alberto Rodríguez-Lifante, del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura, les conferències del seminari tindran lloc a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

 

Notícia relacionada:

La Universitat d'Alacant aborda els reptes del coneixement científic des de l'humanisme clàssic en el seminari "Mediterrani: cresol de llengües i cultures"

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464