Saltar apartados

L'IES Enric Valor de Castalla i l'IES Nou Derramador d'Ibi guanyen a la UA i a la UMH les fases classificatòries de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Els equips campions participaran a la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d’abril

L’IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig ha estat subcampió de la fase local de la Universitat d’Alacant

L’IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola, subcampió de la fase local de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

 

 

Alacant, 10 de febrer de 2020

La Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) han estat escenaris de les competicions locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que han tingut lloc del 6 al 8 de febrer. La fase local a la UA ha acollit 22 debats i ha comptat amb la participació de 12 equips de 8 centres docents. D’altra banda, a la fase classificatòria de la UMH s’han fet 12 debats entre 6 equips de 5 centres. En els dos casos, el tema de debat ha estat: «La tecnologia augmenta la felicitat?». 

L’IES Enric Valor de Castalla (l’Alcoià) i l’IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) han disputat el debat final de la fase local la UA, que va tenir lloc al Club Información, i ha sigut el primer d’aquests el que ha resultat campió. Així, els alumnes de 2n de batxillerat Jaume Arques, Ainhoa Cartagena, Saray Fuentes, Leyre Pérez i Josepa Rico, amb Joan de Déu Mira com a capità, representaran a la Universitat en la fase final de la lliga de debat, que acollirà la Universitat Rovira i Virgili del 22 al 24 d’abril i reunirà els equips representants d’altres 13 universitats.

Per la seua banda, al debat final de la competició que va tenir lloc a la UMH s’han enfrontat l’equip de l’IES Nou Derramador d’Ibi (l’Alcoià) i l’equip de l’IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola (l’Alcoià). Com a resultat, el primer d’aquests ha esdevingut campió. Així, els alumnes de 2n de batxillerat Carlos Emilio Asensio, Carmen Linares, Lucía Montesinos, Aitana Palao i Zaira Vicente, amb Laura Fernández com a capitana, representaran la Universitat en la fase final de la competició.

La Xarxa Vives organitza des del 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d’oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen en una mateixa universitat. Enguany, la competició té 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià hi participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició.  

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464