Saltar apartados

La Seu ciutat d'Alacant acull la presentació del documental "L'home més perillós d'Europa, Otto Skorzeny a Espanya"

 

Hobre_perillós

 

Alacant, 14 de febrer de 2020

Dilluns que ve, 17 de febrer, a les 19.30 hores, tindrà lloc a la seu de la Universitat d'Alacant (c/ Sant Ferran, 40) la presentació i projecció del documental L'home més perillós d'Europa, Otto Skorzeny a Espanya. L'acte comptarà amb l'assistència dels directors del documental, Pedro Echave i Pablo Azorín Williams, i serà presentat pel catedràtic de la Universitat d'Alacant Juan Antonio Ríos Carratalá. Després de la projecció hi haurà un col·loqui.

El documental L'home més perillós d'Europa Otto Skorzeny, a Espanya és fruit d'una intensa labor investigadora duta a terme pels seus creadors sobre la vida i les activitats a Espanya d'un dels personatges més carismàtics de la Segona Guerra Mundial: el tinent coronel de les Waffen SS Otto Skorzeny, l'home d'acció favorit d'Adolf Hitler. Aquesta investigació els ha portat als Estats Units, Àustria, Israel, Madrid, Barcelona i Mallorca, per a conformar un trepidant relat històric. Pedro Echave i Pablo Azorín Williams han tingut accés a l'arxiu privat d'Otto Skorzeny, als seus documents, pel·lícules de 8mm i fotografies inèdites, així com a documents desclassificats de la CIA i l'FBI. Aquesta documentació mostra que el soldat predilecte de Hitler es va moure com a peix en l'aigua a Espanya, on va residir entre Madrid i Mallorca. Confident i agent irregular de la CIA i el Mossad, home de negocis polifacètic, traficant d'armes, representant de la indústria metal·lúrgica alemanya a Espanya, assessor dels presidents Nasser i Domingo Perón i sospitós de col·laborar en l'assassinat del president John F. Kennedy.

Aquesta obra audiovisual ha sigut produïda per Quindrop Producciones Audiovisuales, coproduïda per Ràdio Televisió Espanyola i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, finançada per l'Institut de Crèdit Oficial i amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i la Conselleria de Presència, Cultura i Igualtat i l'Institut d'Estudis Baleàrics.

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464