Saltar apartados

La UA presenta un cicle de conferències amb motiu del projecte global de la Unió Astronòmica Internacional "Pàl·lid Punt Blau"

El 14 de febrer de 1990, la missió Voyager de la NASA va prendre una imatge icònica de la Terra quan la nau se'n trobava a uns 6.000 milions de quilòmetres de distància

 

Pale_Blue_Dot_2

 

Alacant. Dimecres, 12 de febrer de 2020 

La Universitat d'Alacant ha organitzat un cicle de conferències amb motiu del centenari de la Unió Astronòmica Internacional, que s'emmarca en el projecte global IAU100 “Pàl·lid Punt Blau” - Astronomia per a la Ciutadania Global i la Consciència Mediambiental. Amb aquesta activitat, es commemora el trentè aniversari de la imatge que la missió Voyager va prendre del planeta Terra quan la nau se'n trobava a uns 6.000 milions de quilòmetres de distància.

Les sessions tindran lloc el divendres 14 i el dimecres 19 de febrer de 2020, a les 19 hores, a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4. La primera conferència, titulada “La missió Voyager 1 i la seua percepció del planeta blau” serà impartida per Rubén García, del Grup d'Investigació d'Astronomia en Raigs X de la UA. La segona sessió, “Qui ens roba les estreles”, sobre contaminació lumínica, la protagonitzarà Rubén García junta amb el catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant Guillermo Bernabéu.

“L'objectiu és utilitzar l'astronomia com a eina per a iniciar converses en la nostra comunitat sobre la ciutadania global i unir persones de totes les cultures i procedències. A més, es tracta d'informar l'audiència sobre el canvi climàtic utilitzant la perspectiva de l'astronomia per a recordar que la Terra és el nostre únic planeta habitable”, explica el coordinador del cicle i investigador de la Universitat d'Alacant José Joaquín Rodes. En aquest sentit, la perspectiva que mostra la fotografia presa durant la missió Voyager “és important per a recordar-nos que hem de tractar-nos bé els uns als altres i que cuidem junts del nostre planeta”, destaca Rodes.

La iniciativa, organitzada pel Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal i l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies, compta amb el suport d'UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat d'Alacant. 

Més informació

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464