Saltar apartados

Més de 160 estudiants de secundària participen en la Ruta Campus Igualitari de la Universitat d'Alacant

Organitzada per la Unitat d'Igualtat de la UA amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

 

Ruta_Igualtat_estudiants_ESO1
Ruta_Igualtat_estudiants_ESO2
Ruta_Igualtat_estudiants_ESO3
Ruta_Igualtat_estudiants_ESO4
Ruta_Igualtat_estudiants_ESO5
Ruta_Igualtat_estudiants_ESO6

 

GALERIA D'IMATGES

 

Alacant. Dijous, 13 de febrer de 2020

Durant aquesta setmana, dedicada a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, més de 160 estudiants de 1r i 3r de l'ESO dels instituts Luis García Berlanga de Sant Joan, Haygon de Sant Vicent del Raspeig i, des d'Alacant, Cavanilles i Figueras Pacheco han recorregut el campus de la Universitat d'Alacant des d'una perspectiva de gènere.

En concret, en una ruta organitzada per la Unitat d'Igualtat de la UA, els estudiants han visitat les fites i els monuments que commemoren assoliments reconeguts de dones en ciència, arquitectura, esport, periodisme, etc. Una proposta pràctica que conjumina innovació docent i lluita contra les desigualtats de gènere prenent com a estratègia la visibilització de la contribució de les dones al coneixement, a la gestió universitària i també al desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la UA. “El nostre objectiu és acostar als escolars els assoliments realitzats per dones per a aconseguir trencar estereotips i despertar vocacions científiques”, detalla la directora de la Unitat d'Igualtat i també vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, María José Rodríguez.

En aquest sentit, els participants també han pogut visitar l'exposició "Hypatia", projecte finançat per la Comissió Europea. Ambl'eslògan “Les xiques som guerreres... i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques...)”, la mostra té com a objectiu fomentar l'interès de les adolescents per les carreres de ciència i tecnologia, conegudes com a carreres STEM. L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 18 de març a la Sala Aifos de la Universitat d'Alacant.

Finalment, durant la visita a la Universitat d'Alacant, els centres han gaudit de la conferència “Igualtat en enginyeria”, impartida pels professors Encarnación Gimeno i Santiago Heredia, del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant. És aquestes sessions, “hem donat resposta a qüestions com quin és el paper de la dona en l'enginyeria o per què la proporció de dones enginyeres és tan baixa”, explica la directora de la Unitat d'Igualtat. Amb un llenguatge adaptat al públic juvenil, s'han abordat les raons per les quals això passa, intercalant vídeos d'anuncis de joguets, endevinalles, experiments, etc.

Programació 11F


Notícia relacionada:

La Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464