Saltar apartados

Roboluti On, de l'IES Hermanos Amorós de Villena, guanya la fase provincial de la First Lego League celebrada en la Universitat d'Alacant

 

LegoLeague1
LegoLeague2
LegoLeague3
LegoLeague4
LegoLeague5
LegoLeague6
LegoLeague7
LegoLeague8
LegoLeague9
LegoLeague10
LegoLeague11

  GALERIA D'IMATGES

 

Alacant. Dissabte, 15 de febrer de 2020

Prop de 500 persones, de les quals 130 participants de 6 i 16 anys, s’han donat cita aquest matí a la Universitat d’Alacant per a participar en la First Lego League, FLL, la competició de robòtica infantil més important del món.

Des de les 9 del matí s’han simultaniejat les competicions dels dos tornejos: el First Lego League Junior, dedicat a escolars de 6 i 9 anys, i el FLL, que enfrontava participants de 10 i 16 anys. L’equip Rovoluti On, de l’IES Hermanos Amorós de Villena, serà el que passarà a la fase final del campionat nacional que se celebrarà a Tenerife, després d’endur-se el premi de la Fundació Scientia, que ha rebut de mans del vicerectora d’Investigació i Transferència de coneixement de la UA, Amparo Navarro.

Estudiants i entrenadors s’han mostrat «emocionats» i «molt contents, perquè han sigut mesos de faena i constància treballant amb molta il·lusió i moltes ganes», han assegurat. En total han arribat a aquesta fase final provincial deu equips de set instituts de tota la província.

Els altres cinc equips guardonats han sigut: el CEIP Gabriel Miró B, amb el premi als Valors First, que ha lliurat el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz; l’equip Optimus Brain, de l’IES Mare Nostrum, amb el premi Dragados al Millor Projecte d’Innovació, lliurat per Martín Montesinos, representant de l’empresa patrocinadora d’aquest esdeveniment a escala nacional; l’equip Tecno Newton, del Newton College, amb el premi al Disseny de Robot, que ha lliurat el director de l’Escola Politècnica Superior, EPS, Andrés Montoyo; l’equip Robotto, també de l’IES Mare Nostrum, amb el premi al Comportament del Robot, que han arreplegat de mans dels dos coordinadors de l’esdeveniment a Alacant, David Tomás i Paco Pujol, i, finalment, el premi Robotix, aconseguit per l’equip del CEIP Gabriel Miró A, que han rebut de mans del representant de Robótix, col·laborador de la Fundació Scientia, Eduardo Prenafeta, organitzadors nacionals de la competició.

Entre els aspectes més destacats de la jornada, organitzadors i participants han coincidit a destacar «l’excel·lent planter de futures i futurs enginyers que han optat per solucions superinnovadores i creatives a l’hora de crear els seus robots i d’aplicar solucions als reptes, malgrat la seua curta edat». La fase provincial de la competició, que se celebra per primera vegada a Alacant ha arribat per a quedar-se a la UA, segons han assegurat tant des de la institució com des dels organismes internacionals organitzadors.

Per part seua, Amparo Navarro, que ha agraït la confiança de la Fundació Scientia i els altres patrocinadors amb la Universitat d’Alacant, ha assegurat que aquesta mena d’esdeveniments «són essencials per a activar talents i motivar des de ben menuts». Ha destacat que el torneig s’emmarca en els actes de l’11 F, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, dedicat al paper de les dones i les xiquetes en la ciència «i un dels objectius que hem aconseguit amb èxit ha sigut, precisament, impulsar que les xiquetes aposten per les que considerem que són les carreres del futur i que se’n senten part».Competició nacional

First Lego League celebra un total de quaranta tornejos classificatoris a Espanya organitzats gràcies a la participació de més de 2.800 persones voluntàries. Els equips seleccionats en els tornejos classificatoris arribaran a la gran final FLL, que enguany tindrà lloc a Tenerife el 28 i el 29 de març. Posteriorment, de tots els participants se seleccionaran els equips que viatjaran a diferents ciutats del món per a participar en els tornejos internacionals First Lego League.

Fundació Scientia és l'entitat que impulsa FLL a Espanya amb la col·laboració del 20 % de les universitats espanyoles, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació com a socis. A més, la iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d'empreses i entitats que acosten els participants a coneixements i professions STEM. En aquesta edició, la First Llec League compta amb la col·laboració de Dragados com a col·laborador temàtic del desafiament City Shaper.

A escala internacional, més de 480.000 joves de 110 països de tot el món participen enguany en la FLL, el programa internacional més important per al foment de les vocacions científiques i tecnològiques.Notícies relacionades:

130 estudiants participen en la Universitat d'Alacant en la "First Llec League", la principal competició de robòtica infantil del món

La Universitat d'Alacant se suma al desafiament internacional de robòtica First Lego League

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464