Saltar apartados

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant convoca les eleccions al Rectorat

ELECCIONS_UA

 

Alacant. Dijous, 20 de febrer de 2020

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat la convocatòria d’eleccions al Rectorat, tal com està previst en l’article 66.2 de l’Estatut de la UA. Per a decidir qui serà la pròxima rectora o rector de la Universitat d’Alacant estan cridades a les urnes al voltant de 29.300 persones dels tres col·lectius universitaris. La jornada de votacions tindrà lloc, en primera volta, el pròxim 7 de maig.

El màxim òrgan de govern universitari ha aprovat també el calendari electoral, que comença dilluns, 24 de febrer, amb l’exposició pública del cens. Les candidatures s’hauran de formalitzar entre el 4 i el 10 de març, i la campanya electoral tindrà lloc entre el 21 d’abril i el 5 de maig.

Tal com recull el títol III del Reglament electoral de la UA, «la rectora o rector de la Universitat d’Alacant és elegit per la comunitat universitària mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret, d’acord amb el que disposa la Llei orgànica d’universitats i l’Estatut de la Universitat, i conformement al procediment que preveu aquest Reglament» (art. 34.1). «Són elegibles les funcionàries o funcionaris de carrera del cos de catedràtiques o catedràtics d’universitat pertanyents a la Universitat d’Alacant, que es troben en situació de servei actiu i efectiu en aquesta universitat i ocupen una plaça amb caràcter permanent, a temps complet i amb dedicació exclusiva» (art. 34.2).

Tota la informació relativa al procés electoral és competència de la Junta Electoral de la Universitat d’Alacant, en la web de la qual es publicaran totes les comunicacions que hi estiguen relacionades.

La Junta Electoral, que té com a finalitat «garantir la transparència, objectivitat i imparcialitat del procés electoral, així com el principi d’igualtat», està composta «per tres integrants a temps complet del professorat amb vinculació permanent a la Universitat, tres estudiants i tres integrants a temps complet del personal d’administració i serveis». Actualment hi actua com a president el professor Francisco Sevillano. La designació dels components, titulars i suplents es fa mitjançant sorteig públic pel Consell de Govern per a un període de quatre anys.

Canvis de cartera

Durant la seua intervenció en el Consell de Govern, el rector, Manuel Palomar, ha anunciat que l’actual vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz Guillena passarà a ocupar-se del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement, en substitució d’Amparo Navarro, a qui el rector ha agraït i felicitat «pel treball exercit en aquests vuit anys al capdavant d’aquest vicerectorat». Per part seua, l’actual director del Secretariat de Recursos Tecnològics, Ferran Verdú, assumirà les competències del Vicerectorat de Campus i Tecnologia.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464