Saltar apartados

Futurs arquitectes i artistes dissenyen junts noves maneres de percebre l'espai amb paraments ceràmics

La presentació de treballs, fruit de la connexió d’estudiants de la UA, UMH i UPV, s'ha celebrat aquest matí al MUA

 

Taller_Arquitectura_Ceramica1
Taller_Arquitectura_Ceramica2
Taller_Arquitectura_Ceramica3
Taller_Arquitectura_Ceramica4
Taller_Arquitectura_Ceramica5
Arquitectura_ceramica10
Arquitectura_ceramica11
Arquitectura_ceramica8
Arquitectura_ceramica13
Arquitectura_ceramica14
Arquitectura_ceramica15
Arquitectura_ceramica16
Arquitectura_ceramica17
Arquitectura_ceramica18
Arquitectura_ceramica19

 

Fotografies: Taller d’Imatge de la UA (FGUA).

Imatges de la presentació del taller el dijous 20. D’esquerra a dreta, Juan Mora, Salvador Lara i Antonio Maciá.

Imatges de la presentació dels treballs dels estudiants de la UA, UMH i UPV.

 

Alacant. 21 de febrer de 2020

Per primera vegada, estudiants d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant, Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández, i Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de l’associació de fabricants ceràmics Hispalyt, han treballat de manera conjunta per a buscar noves maneres de percebre l’espai a través de paraments ceràmics.

Juan Mora, director del Secretariat d’Investigació de la UA, Salvador Lara Ortega, arquitecte i professor de composició Arquitectònica de la UPV, i Antonio Maciá, arquitecte, professor i coordinador del grau d’Arquitectura de la UA, presentaven ahir el Taller Interuniversitari d’Arquitectura amb Ceràmica: «Disseny, composició, estructura, expressió i noves tecnologies», que s’ha desenvolupat durant dos dies i finalitzava avui divendres al MUA.

Durant la presentació, Salvador Lara, de la UPV, va assenyalar la gran importància i l’interès de fomentar aquesta activitat. Que els alumnes isquen fora, que no es queden només a les aules sinó que isquen fora, mesurar-nos amb els altres, amb els diferents, relacionar-nos amb ells i poder experimentar amb els materials». El taller «busca allunyar-se dels grans continguts teòrics de les aules i acostar-se als materials»; materials sobre els quals va confessar, «els alumnes no han tocat una rajola. Avui les tocaran».

Antonio Maciá va referir com va ser, «fa poc més d’any i mig, arran d’una relació de treball amb la UMH, entre Lara i Maciá, que va sorgir aquesta idea del taller», temps en el qual «ha calgut organitzar moltes coses, però ha sigut molt fàcil», gràcies a la col·laboració de la UMH, la UPV, el personal del MUA, entre d’altres.

En la presentació de dijous Maciá va precisar: «En els tallers com aquest hi ha docència, però s’està treballant en investigació; i d’ací eixiran resultats molt interessants, que estan associats a la investigació, i la investigació ha de transferir-se». En aquest mateix sentit, Juan Mora va destacar la importància d’aquesta activitat que posa de manifest la transferència de resultats d’investigació a la docència.

Tres universitats, estudiants de Belles Arts i Arquitectura (grau i màster), units en equips de treball de nou persones, fent ús combinat d’eines informàtiques amb sistemes tradicionals, com són el paper i les rajoles, han donat com a resultat els treballs que es presentaven avui. Per a realitzar-los, han estat equipats amb dues-centes peces ceràmiques de 15x7x5 mil·límetres, cola, cinquanta rajoles perforades i tacs de fusta de 10 mil·límetres, cedits per l’associació de fabricants ceràmics Hispalyt.

Amb la presentació dels treballs realitzats per cada equip finalitzava el taller, inclòs entre les activitats programades en el Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior.Notícies relacionades:

El MUA acull un taller que connecta a Arquitectura de la UA i la UPV amb Belles Arts de la UMH per a buscar noves maneres de percebre l’espai a través de paraments ceràmics

L’Escola Politècnica Superior ofereix aquesta edició activitats del seu Mes Cultural per a tot l’alumnat de la Universitat d’Alacant

Inaugurat el Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior en la Universitat d’Alacant

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464