Saltar apartados

L'Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la UA aplega experts en la IV Jornada sobre Aspectes Econòmics i Ambientals en la Gestió de Residus

Agents implicats, especialistes, directrius i bones pràctiques es podran posar en comú per a aconseguir la millora constant de la gestió de residus

 

Residus_UAAlacant. 21 de febrer de 2020

L’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA), dins del marc del projecte CAMPUSHABITAT5U, dissenyat per a impulsar la millora de l’hàbitat i el territori, celebra el dimarts 25 de febrer a la Universitat d’Alacant la IV Jornada sobre Aspectes Econòmics i Ambientals en la Gestió de Residus, amb cinc ponències.

Durant els últims anys, les taxes de generació de residus a la Unió Europea s’han estancat, o han augmentat lleugerament, a causa, principalment, de l’elevada correlació existent entre la generació de residus i l’activitat econòmica. Per aquest motiu, els experts de l’IUACA consideren que «ens enfrontem a importants reptes que cal abordar quan reciclar no és tasca suficient si l’objectiu és aconseguir la sostenibilitat gràcies a la conversió d’Europa en una autèntica economia circular». Sent així, l’organització de la jornada, consolidada ja en la seua quarta edició i justificada per la situació actual plantejada, adquireix una importància especial perque ofereix la possibilitat de posar en comú agents implicats, especialistes, directrius i bones pràctiques per a aconseguir, entre tots, la millora constant d’aquest servei públic bàsic.

Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Tecnologia de la UA, i Joaquín Melgarejo, director del IUACA, inauguraran la jornada. A continuació, amb la primera ponència, intervindrà Ángel Martínez, director de reciclatge d’Acteco, que parlarà del valor dels residus des de la perspectiva de l’economia circular i de les línies estratègiques proposades des d’Europa.

Vicente Gozálvez, enginyer en cap del Centre de Tractament de Residus d’Alacant (CETRA, UTE ALACANT), tractarà sobre la gestió dels residus domiciliaris que es duu a terme en el Pla Zonal 9 (Àrea de Gestió A4), segons la nomenclatura actual, referit al municipi d’Alacant.

Jesús Paniagua, director Àrea Medi Ambient en Grupotec, intervindrà a les 12.00 hores per a explicar les novetats formulades en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV), que aborda nous projectes de gestió de residus i adapta els existents.

Dolores Mejía, directora general de Mercalicante, participarà amb una intervenció que versarà sobre disminució del desaprofitament alimentari en Mercalicante, la tendència a l’abocament zero, la reutilització de subproductes prèvia a l’abocament i la correcta segregació que es fa a les seues instal·lacions.

Clourà la jornada Jorge Blanco, tècnic especialista en residus de la Diputació d’Alacant, que analitzarà l’evolució del programa de compostatge impulsat per la Diputació d’Alacant a la província.

La jornada està dirigida pels membres del IUACA Lorena Chiva Miralles, Patricia Fernández Aracil i Armando Ortuño Padilla.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464