Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es reivindica contra l'homofòbia en l'esport

El rector ha firmat l’adhesió de la UA a La Lliga Arc Iris, una plataforma que visibilitza el col·lectiu LGTB

Esportistes dels equips universitaris han llegit un manifest i han posat amb un braçalet amb els colors de l’arc de Sant Martí en un acte celebrat hui al campus

 

19_FEB1
19_FEB2
19_FEB3

Imatges:

1.- Foto de família de l’acte, amb els esportistes amb el braçalet «arc de Sant Martí»

2.- Moment de la intervenció de Manuel Palomar

3.- El rector signa l’adhesió a la Lliga Arc Iris

 

Alacant. Dimecres, 19 de febrer de 2020

La Universitat d’Alacant ha fet avui un acte de reivindicació contra l’homofòbia en l’esport en el qual s’ha llegit i firmat l’adhesió de la institució a La Lliga Arc Iris i esportistes dels equips universitaris han posat amb braçalets de capità amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Presidit pel rector Manuel Palomar, la celebració ha comptat també amb la presència de Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Dari Escandell, director del Secretariat de Promoció Esportiva; Diana Gil, directora del Secretariat de Responsabilitat Social; Eva Valero, directora del Secretariat de Seus, i Ana Echeveste, directora del Servei d’Esports. A més, ha congregat nombrosos esportistes dels equips universitaris que han posat amb braçalets de capità amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol que representa al col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). Durant l’acte també s’ha llegit i firmat l’adhesió de la Universitat d’Alacant a la Lliga Arc Iris, una plataforma que visibilitza la diversitat sexual i de gènere en el futbol, principalment, i també en altres disciplines esportives.

El pavelló del campus de Sant Vicent ha sigut l’escenari triat per a aquesta celebració que cada 19 de febrer commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport en homenatge a Justin Fasanu, futbolista professional anglès que, després de fer pública la seua homosexualitat, va acabar suïcidant-se per les pressions socials, del club en què militava, dels seus companys i d’aficionats.

Per aquest motiu, en l’acte s’ha relatat la història d’aquesta efemèride i, amb les intervencions de diferents esportistes i tècnics de la UA, s’ha contextualitzat la situació actual que es viu en l’esport per a reivindicar «la manifestació oberta i lliure de l’orientació sexual dels esportistes, com també del respecte cap a eixes orientacions o identitats», ha expressat Juan David Santiago, tècnic de la UA i organitzador de l’acte.

A més de relatar diversos casos significatius d’esportistes que van ser protagonistes per ser víctimes d’assetjament o per ser exemple de reivindicació i visibilització del col·lectiu LGTB, s’ha llegit el manifest d’adhesió de la Universitat d’Alacant a la Lliga Arc Iris, que està format de set compromisos que adquireix la institució en la reivindicació d’aquests drets socials.

Finalment, Manuel Palomar ha manifestat que «des de la Universitat d’Alacant hem reivindicat en multitud d’ocasions que, per a viure una vida plena, les persones han de poder desenvolupar totes les facetes de la seua personalitat en els diferents àmbits de la vida en què interactuen i es desenvolupen. I ho fem no sols amb campanyes de visibilització i conscienciació, sinó que també tenim protocols i procediments per a una atenció eficaç a la diversitat en tot l’àmbit universitari i, especialment, en el de l’esport».

En el mateix sentit, el rector ha expressat que «fa quatre anys, l’equip de Govern actual vam crear el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat. Sempre hem manifestat que la Universitat ha de ser el reflex de la societat i, per això, em sent especialment orgullós del treball fet en aquest àmbit i del que feu els esportistes i tècnics de la Universitat d’Alacant, que la representeu amb valors tan importants com la diversitat, la igualtat i la inclusió». «La comunitat universitària ha d’estar totalment lliure de qualsevol expressió d’homofòbia», ha finalitzat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464