Saltar apartados

Marco Celdrán, investigador de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la UA, parlarà de turisme residencial a la Seu Universitària de Torrevella

La conferència s’emmarca en el programa d’activitats organitzat pel Secretariat de Seus Universitàries amb motiu del XXV Aniversari dels estudis de Turisme a la UA

 

XXVAniversario_Estudis_Turisme

 

Alacant. Dimecres, 19 de febrer de 2020.

«El turismo residencial en un nuevo contexto» serà el tema central d’una nova activitat de la Seu Universitària de Torrevella, a càrrec de l’investigador l’Institut d’Investigacions Turístiques i professor de la UA Marco Celdrán, qui impartirà aquesta conferència demà dijous 20 de febrer a les 19 hores al Palau de la Música de Torrevella. La proposta s’emmarca en el programa d’activitats dissenyat pel Secretariat de Seus amb motiu de la celebració del XXV Aniversari dels estudis de Turisme a la UA.

El turisme residencial pot ser considerat com un comportament turístic motivat per diferents canvis socials, entre aquests l’augment de la mobilitat humana. Aquest model de desenvolupament turístic necessita d’accions específiques per a la seua adequació i qualificació, en diferents àmbits. L’objectiu principal d’aquesta xarrada és analitzar el context turístic actual en relació amb el model residencial, per a suggerir possibles línies de treball que deriven en la millora de la competitivitat d’aquestes destinacions.

 

Marc A. Celdrán Bernabeu

Doctor en Turisme amb menció internacional (excel·lent cum laude), professor associat del Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física i tècnic superior d’investigació associat a projectes d’I+D+i de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la UA. Inicia la trajectòria professional l’any 2000 participant en diferents projectes d’investigació desenvolupats a la UA. Des de l’any 2013 ha participat com a tècnic d’investigació en tres projectes successius del Pla Nacional d’I+D+i, tots obtinguts mitjançant processos de concurrència competitiva. Fruit d’aquesta labor investigadora, disposa de diferents publicacions en revistes indexades en el Journal Citation Report (JCR) i SCOPUS. En l’actualitat col·labora de manera activa amb diferents grups nacionals i internacionals per a l’obtenció de projectes i fons europeus emmarcats en el H2020.

 

XXV Aniversari Estudis de Turisme de la UA

Els estudis de Turisme de la Universitat d’Alacant fan 25 anys i, amb aquest motiu, el Secretariat de Seus de la UA i l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques, amb la col·laboració de les Seus Universitàries de la Marina, la Nucia, la Vila Joiosa, Calp, Villena, Cocentaina, Xixona, Torrevella i Alacant, al costat de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza, han organitzat un ampli programa de conferències sobre Turisme.

Amb l’inici d’aquest curs acadèmic 2029/2020 es compleixen 25 anys de la posada en marxa dels estudis oficials de Turisme en la UA. Aquest procés va ser el resultat de la col·laboració institucional entre la UA i l’antic Institut Turístic Valencià (ITVA), ja que aquests estudis a la nostra Comunitat, com a titulació de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (TEAT), fins a aquell moment depenien de l’Escola Oficial de Turisme de Madrid. Per tant, el primer pas per a la implantació va ser la creació, l’any 1994, de l’Escola Oficial de Turisme de la Generalitat Valenciana, que va quedar adscrita a l’efecte de docència a la UA, mitjançant el conveni preceptiu, i a la qual van quedar vinculades totes les escoles privades de la CV que impartien aquest títol de TEAT.

La seu de l’EOT-GV i, per tant, el lloc on s’impartien aquells estudis va ser l’edifici del CDT d’Alacant, al Tossal, dependent llavors de la Fundació Cavanilles d’Alts Estudis Turístics, creada per impuls de la Generalitat, juntament amb la Universitat d’Alacant, la de València (EG) i l’UJI. Va ser un moment d’intensa col·laboració entre la UA i Turisme de la GV pel fet que la UA destacava ja en el panorama de la investigació en turisme i fins i tot s’havia iniciat la impartició d’un màster en turisme, un dels programes pioners a Espanya, en col·laboració amb l’ITVA. Una col·laboració que s’ha incrementat en aquesta última etapa, mitjançant nous convenis de col·laboració.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464