Saltar apartados

Quasi dos mil estudiants candidats a olímpics passen aquests mesos per la Universitat d'Alacant

La I Olimpíada d’Història de l’Art serà el 23 de març amb suport del MUA, l’EASDA i el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències

Després de l’Olimpíada de Matemàtiques, continuen avui divendres les de Geologia i Biologia

 

Foto_grupo_OlimpiadaGeologia
Eras_geologicas
Taller_Tectonica_placas
Realizando_examen
Mineralogia
Sismologia

Fotografies: Taller d'Imatge UA (FGUA)

Alacant. 21 de febrer de 2020

Vora de 1.800 estudiants inscrits per a participar les Olimpíades 2020 organitzades a la Universitat d’Alacant i l’estrena de la I Olimpíada d’Història de l’Art, inclosa dins del grup de les Olimpíades del Saber, promogudes per la Facultat de Filosofia i Lletres, són les novetats amb què ha començat aquesta competició per a estudiants de Batxillerat i ESO a la UA. Aquesta última olimpíada és la que fa divuit de les que han tingut lloc al campus de Sant Vicent del Raspeig.

Avui divendres 21 de febrer les protagonistes són dues Olimpíades de Ciències: l’XI Olimpíada de Geologia, que comença a les 09.00 hores, i la XVII Olimpíada de Biologia, que començarà a les 16.00 hores. La primera suma cent vuit alumnes i la segona cent quaranta-quatre estudiants matriculats.

La fase local de les competicions van començar, per a l’edició d’aquest curs 2019-2020, el 17 de gener amb la LVI Olimpíada Matemàtica. Tot un clàssic que va rebre la participació de quaranta-vuit estudiants i els resultats i les solucions dels quals ja estan publicats. A més, per a facilitar la preparació, la pàgina de DIMATES, el grup de divulgació científica de les matemàtiques de la UA, ofereix la resolució detallada dels problemes proposades en la prova de la fase nacional d’una convocatòria anterior.

Com és ja una tradició a la UA les facultats de Ciències, Filosofia i Lletres, i Econòmiques, i l’Escola Politècnica Superior, organitzen les Olimpíades en les seues respectives matèries. Enguany s’estrena l’Olimpíada d’Història de l’Art, amb la primera edició. La fase local tindrà lloc el dia 23 de març de 10.00 a 13 hores. Col·laboren l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alacant (EASDA), el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències, i el MUA, lloc de celebració de la competició.

Les Olimpíades són propostes educatives que tenen l’objectiu d’estimular l’interès de l’alumnat en les diferents disciplines acadèmiques i fomentar el desenvolupament del talent i l’excel·lència mitjançant proves competitives de coneixement i aplicació. La UA organitza, a través del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació, any rere any la fase local d’aquesta competició del coneixement dirigida a estudiants de batxillerat i de l’ESO dels centres educatius de les comarques alacantines. Els guanyadors de cadascuna de les diferents disciplines participen en la fase estatal de les olimpíades i alhora, els premiats en aquesta última fase representen Espanya a les olimpíades del saber internacionals. A més, aquestes proves susciten entre el professorat l’atenció i el suport a l’excel·lència i al màxim desenvolupament del talent dels seus estudiants.

Els premis, en general i per a cadascuna d’aquestes, es reparteixen en tres, primer, segon i tercer, a més dels accèssits. La UA estableix un accèssit per cada deu presentats o fracció, a partir dels vint presentats. A més, els tres centres educatius que hagen obtingut millors qualificacions en poden rebre un diploma acreditatiu.

Per la UA fins al pròxim 7 d’abril, data prevista per a l’última olimpíada en la seua fase local, la VIII Olimpíada de Llengües Clàssiques, es resoldran els guanyadors i els accèssits del total de divuit olimpíades; d’aquests, els primers aniran a les fases nacionals i, si hi aconsegueixen les màximes puntuacions, podran arribar a les respectives olimpíades en les fases internacionals d’aquestes.

L’Escola Politècnica Superior organitza les olimpíades de Dibuix Artístic, Informàtica i Teleco. La Facultat de Ciències organitza les olimpíades de Biologia, Física, Química, Matemàtiques i Geologia. La Facultat de Filosofia i Lletres organitza les olimpíades de Filosofia, Geografia, Història, Llegua Espanyola, Llengua Catalana, Llengües Clàssiques, Estudis Àrabs i Islàmiques, Estudis Francesos i, la nova Olimpíada d’Història de l’Art; i finalment, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials organitza l’Olimpíada d’Economia.

Els estudiants guardonats amb els premis en fase local en totes les Olimpíades científiques que tenen lloc aquest curs a la UA, que en sumen disset, tindran la cerimònia de lliurament dels premis per part del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació el pròxim 17 de juny de 2020 a les 18.00 hores al Paranimf.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464