Saltar apartados

Clara Grima dona el tret d'eixida de les II Jornades d'Estudiants de Ciències de la Universitat d'Alacant

Fins a aquesta vesprada, més d’un centenar de participants gaudeixen de xarrades amb divulgadors de referència, una ‘Gimcana científica’, tallers de química, física, biologia, i un ral·li matemàtic

 

ClaraGrima
ClaraGrima2
ClaraGrima3
ClaraGrima4
ClaraGrima5

 

Alacant. Dimecres, 26 de febrer de 2020

Les matemàtiques es troben sota la pell. La geometria de les cèl·lules és fonamental en biomedicina per a tractar d’emular la naturalesa creant òrgans artificials o per a descobrir algun creixement cel·lular anòmal. Aquestes són algunes pinzellades de la xarrada «La geometría de tu vida» oferida per la divulgadora i doctora en Matemàtiques per la Universitat de Sevilla, Clara Grima, durant les II Jornades d’Estudiants de Ciències de la Universitat d’Alacant que han tingut lloc fins avui a la sala d’actes de l’aulari II.

L’acte inaugural, que va tenir lloc en la vesprada d’ahir dimarts 25 de febrer, va comptar amb la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Nuria Grané; el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras; el president de la Delegació d’Estudiants de Ciències, Vicente Lillo; i amb les alumnes de Química i Biologia de la UA, respectivament, Alba de Juan i Ana Gómez, coordinadores de l’esdeveniment. Tant la vicerectora d’Estudiants i Ocupació com el degà de la Facultat de Ciències van destacar el nivell de l’esdeveniment i dels ponents, i la gran faena de coordinació d’estudiants dels vuit graus que ofereix la Facultat. «Té molt valor per a la vostra formació l’organització d’unes jornades així on heu superat molt reptes i adquirit fortaleses i competències de gran importància per a la vostra ocupabilitat i futur professional», ha destacat Nuria Grané.

Durant dos dies, 25 i 26 de febrer de 2020, estudiants de la UA han organitzat aquest esdeveniment per a acostar i divulgar la Ciència entre més d’un centenar d’assistents. La jornada d’avui continua fins a les 19.30 hores amb l’investigador Nicolás Cuenca i la seua conferència «Desde Ramón y Cajal a nuestros días. La retina como ventana al cerebro y aplicaciones terapéuticas para el tratamiento de la ceguera»; «Cambio Climático: verdades y mentiras» de David García; «Prevalencia de la miopía: evolución en los últimos años y factores de riesgo relacionados» de la mà d’Ana Tauste; i Nahum Chazarra amb «Hagamos ciencia ciudadana: ayudando a conocer mejor nuestro planeta (entre todos)».

A més, l’organització ha preparat una ‘Gimcana científica’ amb proves de diferents temàtiques, tallers sobre química, física, biologia… un ral·li matemàtic amb la col·laboració del Grup de Divulgació Matemàtica de la Universitat d’Alacant - Dimates, i un esmorzar preparat per alumnat del grau de Gastronomia de la UA.

 

Programa complet

 

Notícia relacionada

Més d’un centenar de joves assistiran a les II Jornades d’estudiants de Ciències de la Universitat d’Alacant

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464