Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i SEGITTUR organitzen el I Curs de Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents

 

Curse_destinacions_turisticos_inteligentes1 Curse_destinacions_turisticos_inteligentes2

 

Alacant. Dilluns, 24 de febrer de 2020

La Universitat d’Alacant i SEGITTUR, a través de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, organitzen el I Curs de Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que tindrà lloc aquesta setmana a Alacant.

El curs ha sigut inaugurat avui pel president de SEGITTUR, Enrique Martínez, i el degà de Ciències Econòmiques de la Universitat d’Alacant, Raúl Ruiz, que han estat acompanyats la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra; el director de la Càtedra, Armando Ortuño; el degà de Filosofia i Lletres, Juan Mesa, i el coordinador del curs, Jorge Pereira.

Durant la inauguració, el president de SEGITTUR ha destacat la importància de les destinacions turístiques intel·ligents, ja que contribueixen a la revaloració de la destinació a través de la innovació i la tecnologia, la qual cosa deriva en un augment de la competitivitat, una millora en l’eficiència dels processos, l’impuls al desenvolupament sostenible, i també en una millora de qualitat de l’estada dels visitants i en la qualitat de vida dels residents.

La Secretaria d’Estat de Turisme, a través de SEGITTUR, ha desenvolupat la metodologia de destinacions turístiques intel·ligents, que ha sigut avalada per organismes internacionals com l’OMT, la Comissió Europea o el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).

L’objectiu del curs és donar a conèixer els conceptes essencials de la destinació turística intel·ligent i el model de diagnòstic i planificació estratègica, i oferir una visió general de la metodologia DTI per a contribuir a la millora contínua de les destinacions turístiques, i també exemples de bones pràctiques impulsades per les destinacions turístiques a Espanya.

El curs està estructurat en set sessions en les quals es parla sobre la metodologia de destinacions turístiques intel·ligents, la transformació digital i les noves tecnologies aplicades a la gestió turística, la intel·ligència turística i la direcció i la gestió de les destinacions. A més, hi haurà tres tallers pràctics sobre innovació turística, sostenibilitat i accessibilitat en les destinacions.

El professorat està format per professionals de SEGITTUR experts en la matèria, encara que també es compta amb la participació d’Invat.tur que comptarà amb la metodologia de la Comunitat Valenciana i la Fundació Visit Benidorm i l’Ajuntament de Benidorm per a parlar sobre intel·ligència turística i la norma UNE de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Els millors alumnes tindran la possibilitat de fer pràctiques en SEGITTUR i conèixer de primera mà el treball que es duu a terme per a impulsar la conversió d’un lloc en una destinació turística intel·ligent.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464