Saltar apartados

Naima Benaicha inaugura, amb 'Creencias religiosas de mujeres árabes', el Seminari Modernes d'Època que torna el divendres a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la UA

 

Seminari_donesAlacant. 26 de febrer de 2020

Torna a la Universitat d’Alacant el seminari Modernes d’Època. L’activitat que va començar l’any 2013, cobra enguany una nova dimensió en convertir-se en un seminari permanent – gender workshop; amb temporalitat anual, que inclourà conferències i tallers mensuals. Sota el títol «La història que resen les dones», el seminari tractarà aspectes sobre les diferents sensibilitats religioses i espirituals que es desenvolupen en la modernitat, sempre des d’una perspectiva de gènere.

El Seminari permanent - Gender workshop. Modernes d’Època. La història que resen les dones comença el divendres 28 de febrer de 2020 a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, edifici del carrer Ramón y Cajal. La professora Naima Benaicha, de la UA, impartirà la conferencia «Creencias religiosas de mujeres árabes».

En horari de 17.00 a 20.00 hores, l’activitat es desenvoluparà els divendres entre els mesos de febrer i desembre, i comptarà amb una sessió mensual on, a part de la conferència i debat oportú, hi haurà un taller formatiu i lúdic amb què aprendre i assentar els coneixements que s’hauran adquirit.

Set sessions en les quals intervindran, a més de Naima Benaicha, Cristina Perales Fernández, Lidia Rodríguez Fernández, Juan Antonio Barrio Barrio, Antonella Cagnolati, Lucía del Mar Pérez Pérez i Ana M. Ronda Femenia.

Està dirigit per Inmaculada Fernández Arrillaga, professora i investigadora de l’Àrea d’Història Moderna de la UA; i coordinat per Marta Blanco Fernández, Maite Ávila Martínez i Fernando Herranz Velázquez.

A causa d’aquest caràcter formatiu, aquest seminari permanent s’ofereix com a curs de formació del professorat pel CEFIRE, i s’hi poden inscriure les persones que pertanguen al món de la docència no universitària.

El seminari té el suport del CEFIRE, CC.OO, Seu Universitària Ciutat d’Alacant, UA, Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG) i Associació Klias d’investigació i de docència secundària.

 

Notícies relacionades:

El V Seminari Modernes d’època en la Universitat d’Alacant aprofundeix sobre dones viatgeres en els segles XVI, XVII i XVIII

La UA, el Gil-Albert, l’Ajuntament d’Alacant i Klias participen en el Seminari sobre l’oci de les dones en la Modernitat

Inauguració «Modernes d’època» a la UA

«Modernes d’època» presenta a la UA l’assumpció de papers inusuals en la dona alacantina dels segles XVI al XVIII

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464