Saltar apartados

Comença la quarta edició d'Alacantins Il·lustres a la Seu Ciutat d'Alacant

Cinc sessions dedicades a Vicente Bañuls, Alberto Sols, Pedro Terol, Manuel Antón i Francisco Figueras Pacheco

Alacant. Divendres, 17 de gener de 2020

El dilluns 20 de gener arranca la quarta edició del Cicle Alacantins Il·lustres a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4). Aquesta edició es prolongarà fins al 4 de maig i descobrirà la figura de cinc personatges de les comarques d’Alacant que van assolir gran fama en facetes diverses, però, avui dia, el seu record és a penes percebut per la societat. Totes les sessions tindran lloc els dilluns a les 20 hores, coordinades i impartides per Joaquín Santo Matas.

La primera sessió, el dilluns 20 de gener, estarà centrada en la figura i obra de Vicente Bañuls, un escultor format a Roma que va arribar a exposar a Sant Petersburg i té monuments repartits per Alacant i altres poblacions de la província, i va ser pintor de part dels sostres del Saló Imperi del Casino. El 3 de febrer presentarà Alberto Sols, natural de Saix, mestre i director de la tesi doctoral de Margarita Salas, la gran científica que ens ha deixat fa poc. Sols és el pare de la bioquímica a Espanya, va treballar als Estats Units i va ser Premi Príncep d’Astúries d’Investigació. El 2 de març, serà el torn de l’oriolà Pedro Terol, un baríton d’òpera i sarsuela de fama internacional, format primer com a tenor a Milà i amb una llarga trajectòria musical que el va portar a actuar per tot Espanya i amb nombroses gires triomfals per Europa i Amèrica. Continuarà el cicle amb Manuel Antón (30 de març) natural de Mutxamel, va ser catedràtic de Zoologia de la Universitat de Madrid i primer d’Antropologia a Espanya, considerat pioner en aquesta matèria. Va dirigir el Museu Nacional d’Antropologia i també va ser diputat al Congrés per diverses circumscripcions electorals. I conclourà el programa el 4 de maig amb Francisco Figueras Pacheco, doctor en Dret que no va poder accedir a una càtedra en la Universitat de Valladolid perquè una llei ho impedia als cecs, per la qual cosa es va dedicar a l’Arqueologia i la Geografia, i va ser cronista oficial d’Alacant durant mig segle.

 

Vicente_Banuls1 Alberto_Sols Pedro_Terol Manuel_Anton Francisco_Figueras_Pacheco
Vicente Bañuls Alberto Sols Pedro Terol Manuel Anton Francisco Figueras Pacheco

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464