Saltar apartados

El filòsof Alberto Sucasas, premi Miguel d'Unamuno d'Assaig, obri la nova programació de la Seu Universitària de Petrer

Presentacions de llibres, exposicions, cursos de valencià i una representació teatral, integren el programaAlacant. Dijous, 16 de gener de 2020

El director de la Seu Universitària de Petrer, Pedro Payá, i el regidor de Cultura de la localitat, Fernando Portillo, han presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació dissenyada per al primer trimestre de l’any.

Obrirà la programació el filòsof Alberto Sucasas, guanyador del premi Miguel d’Unamuno d’Assaig, el divendres 24 de gener a les 20 hores en el Forn Cultural, amb la presentació del seu llibre Shoah. El campo fuera de campo: Cine y pensamiento en Claude Lanzmann. Sucasas fa en aquest llibre una profunda reflexió sobre l’expressió cinematogràfica i l’estatus de la imatge i la paraula. El filòsof aborda les claus de l’obra mestra de Claude Lanzmann sobre la Solució Final. Aquesta activitat s’ha programat amb motiu del Dia Internacional en Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust.

El mateix dia 24, prèviament a la intervenció d’Alberto Sucasas, a les 18.30 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Mirades del Sàhara», amb fotografies de Susana Mestre. És una mostra editada per l’IES La Foia d’Elx, en col·laboració amb l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental Elx i el Projecte APS. El Sàhara Occidental. L’exposició acosta el visitant a la vida en els campaments de refugiats sahrauís a través de les mirades dels protagonistes, amb especial referència a la infància. Estarà oberta al públic fins al 9 de febrer.

El dijous 6 de febrer, a les 20 hores, també al Forn Cultural, presentació del llibre Europa en la época de Napoleón, a càrrec de l’autor, el professor d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant Rafael Zurita Aldeguer. Napoleó Bonaparte va marcar una època en la història d’Europa, que el professor Rafael Zurita analitza de manera nova a partir del protagonisme compartit per subjectes individuals i col·lectius, tenint en compte la influència mútua entre els processos polítics, socials, culturals i les guerres. A més, mostra com es va construir el mite de Napoleó i com la seua representació ha arribat als nostres dies.

Pel que fa a les activitats acadèmiques, la seu de Petrer se suma enguany a l’oferta lingüística de les seus de la Universitat d’Alacant amb el Curs de Valencià Nivell B2, impartit pel Servei de Llengües de la UA, del 10 de febrer al 28 de maig, els dilluns i els dimecres, de 18 a 20 hores, amb un total de seixanta hores lectives. El curs tindrà un cost de cinquanta euros per a l’alumnat de la UA, seixanta per a entitats sense ànim de lucre o amb conveni amb la UA i vuitanta per al públic en general. La inscripció en el curs dóna dret a presentar-se a les proves d’acreditació de valencià de la UA, validades per la CIEACOVA. Els interessats hauran de fer una prescripció obligatòria del 22 al 27 de gener (web de la Seu Universitària de Petrer o en la del Servei de Llengües de la UA).

El teatre també té cabuda en la nova programació, i el diumenge 26 d’abril, al Teatre Cervantes, a les 19 hores, es representarà l’obra Mar de almendros, dirigida per Juan Luis Mira. Aquesta obra, produïda per TEADA (màster en Art Dramàtic Aplicat de la UA) narra com el 29 de març de 1939 el vaixell carboner britànic Stanbrook, amarrat al port d’Alacant, rescata 2.638 persones d’una repressió segura a mans dels vencedors de la tragèdia més important del nostre país: la Guerra Civil espanyola. El capità de l’Stanbrook, Archibald Dickson, ha pres la decisió de desobeir les ordres i deixar la càrrega en el port per a donar una oportunitat a milers de civils, gent gran, dones i infants per a salvar-los dels camps de concentració, de la misèria i de la repressió. Hores més tard, la milícia italiana bombardejava l’Stanbrook. La por, l’angoixa i la fam van viatjar amb les 2.638 persones que s’amuntegaven en el carboner fins a l’arribada a Orà. A ells, i a les milers de persones que es van quedar en terra sense una oportunitat al port d’Alacant, ha dedicat cadascuna de les paraules del llibret de Mar de almendros el seu autor i director, Juan Luis Mira.

 

Presentacion_programacion_SEU_Petrer

 

En la imatge, el director de la Seu Universitària de Petrer, Pedro Payá, i el regidor de Cultura de la localitat, Fernando Portillo

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464