Saltar apartados

La Càtedra d'Inclusió Social Aigües d'Alacant presenta la plataforma educativa e-apsa

El portal de formació i acompanyament d'APSA és una realitat gràcies a la col·laboració entre la Universitat d'Alacant i Aigües d'Alacant a través de la càtedra

 

Catedra_Inclusion_Social1a
Catedra_Inclusion_Social2a
Catedra_Inclusion_Social3a
Catedra_Inclusion_Social4a
Catedra_Inclusion_Social5a
Catedra_Inclusion_Social6a

 

Alacant. Dilluns, 13 de gener de 2020

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, la directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d’Aigües d’Alacant, Amelia Navarro, la presidenta d’APSA, Nito Manero i la directora de la Càtedra d’Inclusió Social Aigües d’Alacant, Ana Rosser han presentat aquest matí els resultats aconseguits per la càtedra durant l’any passat entre els quals destaca la creació la plataforma educativa e-apsa.

Ana Rosser ha destacat el treball fet per tot l’equip de professionals del projecte, materialitzat en la creació i el llançament de la plataforma e-apsa. La directora de la càtedra ha explicat que «e-apsa és una eina educativa virtual orientada a la difusió de materials, cursos i tallers relacionats amb la discapacitat intel·lectual, en la qual famílies i professionals podran interactuar a través de fòrums, videoconferències i xats, a més dels materials formatius».

La presidenta d’APSA, Nito Manero, va agrair a la Universitat i a Aigües d’Alacant el seu suport i es va referir a la nova plataforma per a assenyalar que «suposarà una autèntica transformació digital i un salt qualitatiu en la labor de l’associació. Sens dubte, és una eina que facilitarà a les famílies una actuació més competent en el seu dia a dia i una resolució àgil dels dubtes i els problemes sense necessitat de desplaçar-se, sense restricció d’horaris, i accedir a fonts expertes cada vegada que ho necessiten».

Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d’Aigües d’Alacant, ha posat l’accent en la implicació que la companyia té en projectes d’índole social com aquesta càtedra, en favor de la inclusió, la formació i l’ocupabilitat de persones amb discapacitat. Navarro ha afegit: «en Aigües d’Alacant, tenim un full de ruta en desenvolupament sostenible, un pla estratègic alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU, amb compromisos concrets, que ens permet avançar en línia amb la nostra responsabilitat ambiental, social i econòmica com a empresa. Dins d’aquest pla, el compromís amb l’equitat per a “no deixar a ningú arrere”, ocupa un lloc prevalent, i són les aliances clau per a aconseguir els objectius. D’aquesta manera, en aliança, ens involucrem en projectes com aquesta Càtedra “Aigües d’Alacant d’Inclusió Social”, que és un exemple clar del que es persegueix amb l’ODS 17».

Per la seua part, Manuel Palomar, ha apuntat la importància de la col·laboració entre la Universitat d’Alacant, Aigües d’Alacant i APSA a través de la Càtedra d’Inclusió Social, «es tracta d’una eina que permet incidir en qüestions concretes i aportar el coneixement i la capacitat de tota la nostra institució en una sort de col·laboració que beneficia la societat» i ha posat d’exemple la nova plataforma educativa, «e-apsa és una mostra de la utilitat de les càtedres institucionals. Una eina útil que ja té més de 200 recursos i permet l’accés a 10 tallers virtuals de diferents temàtiques i que encara pot créixer molt més d’acord amb les necessitats detectades pels professionals i per les mateixes famílies».

La Càtedra «Aigües d’Alacant d’Inclusió Social» de la Universitat d’Alacant va iniciar la seua marxa al març del 2017, amb l’objectiu principal de crear un campus inclusiu en què tinguen cabuda per a la seua formació les persones en risc d’exclusió social, en particular, el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Responsabilitat Social i Igualtat de la Universitat d’Alacant i que té el suport d’Aigües d’Alacant.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464