Saltar apartados

La tot just inaugurada Seu Universitària de la Vila Joiosa presenta la primera programació

Conferències i activitats relacionades amb la gestió del patrimoni cultural i natural, el desenvolupament del turisme, la transformació digital, l’educació i la salut, a més de cursos de valencià i llengua de signes, marquen el programa del primer quadrimestre de l’any

 

 

Alacant. Dilluns, 13 de gener de 2020

La nova seu de la Universitat d’Alacant a la Vila Joiosa, inaugurada el mes de novembre passat, acaba de presentar la primera programació d’activitats en una roda de premsa que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Andreu Verdú, el director de la Seu, Jaime Ramis, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortes, i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa (edifici que acull la Seu Universitària).

El director de la seu, Jaime Ramis, ha detallat que el programa està integrat per més d’una vintena d’activitats, marcat per un esforç de coherència amb l’objectiu plantejat en la inauguració de la seu: «una seu que responga a la personalitat social, cultural i econòmica de la Vila i la seua comarca i també que ens prepare per als desafiaments que ens imposa una societat tan canviant com la nostra». En aquest sentit, s’han programat conferències i activitats relacionades amb la gestió del patrimoni cultural i natural, amb el desenvolupament del turisme, amb la innovació industrial (directament relacionada amb la transformació digital), l’educació i la salut (relacionant-la amb el benestar social). A aquestes activitats s’hi sumen cursos de valencià de nivell C1 i C2, que començaran al febrer, i un curs de llengua de signes que arranca al final d’abril. També s’han avançat algunes dades de la programació dels mesos de maig i juny, en la qual destaca l’organització de tres cursos d’estiu Rafael Altamira de la UA.

El programa de gener va començar dijous amb una conferència sobre la protecció de les costes contra el canvi climàtic, i continuarà el 14 de gener amb una xarrada que exposarà «Com reforçar la meua empresa» (pràcticament el total de les activitats s’han programat per als dimarts i els dijous a la vesprada, començant a les 19.00 hores, encara que algunes activitats estan programades per als dissabtes al matí a la sala de conferències de Vilamuseu). El 16 de gener s’explicarà als assistents com pot ajudar la UA a les empreses de la Vila Joiosa i se seguirà el dimarts 21 amb «la gestió integral de platges a través de noves tecnologies». Gener conclourà amb dues últimes conferències: el 23 amb una xarrada sobre plans estratègics i el 30 amb una interessant cita sobre els cognoms valencians.

Els mesos de febrer, març i abril donaran cabuda a temàtiques tan diverses com «Una visió etnobotànica del nostre paisatge vegetal», «Patrimoni marí i art»; «El desenvolupament urbà de la Vila Joiosa» o «Tècniques d’enregistrament», entre altres temes, com botànica i art; el canvi de la gestió de la pesca mediterrània, la gestió participativa de la pesca, fabricació additiva, impressores 3D; genis polifacètics matemàtics, una sessió de jocs matemàtics i la presentació del llibre La Revolución de Septiembre.

«Vull agrair el suport que està tenint la seu per part de la Universitat d’Alacant i la tasca que realitza el director de la seu universitària, Jaime Ramis, per a programar una sèrie de cursos i conferències que demana la societat. La seu universitària està despertant molt interès entre la societat, que ompli la sala d’exposicions en cada acte, participant de manera activa en les conferències i exposicions que s’hi imparteixen. Confiem que amb aquesta programació que avui presentem es mantindrà aquesta tendència i interès en les activitats que ofereix la seu», ha finalitzat l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464