Saltar apartados

La Universitat d'Alacant suma dos nous Segells Internacionals de Qualitat i ja té aquest reconeixement en nou titulacions

L’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació ha notificat a la UA la concessió del segell EUROINF al màster d’Enginyeria Informàtica i el segell EUR-ACE per al màster d’Enginyeria Química

Segells_internacionals_Qualitat

 

Imatge de la recepció dels Segells de Qualitat en 2018 a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant

 

Alacant. Dimecres, 15 de gener de 2020

El 2020 comença a la Universitat d’Alacant amb la notícia de la concessió de dos nous Segells Internacionals de Qualitat (SIC). El Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa ha rebut la notificació de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) que tant el màster en Enginyeria Informàtica com el màster en Enginyeria Química han obtingut el màxim reconeixement internacional, dins del Programa de Segells Internacionals a través dels segells EUROINF i EUR-ACE.

Amb aquestes dues noves distincions internacionals la Universitat d’Alacant ja suma un total de nou titulacions que tenen reconeixement a través d’un Segell Internacional de Qualitat. Totes aquestes són titulacions impartides a l’Escola Politècnica Superior de la UA, 5 graus i 4 títols de màster. A més també s’han iniciat els tràmits per a sol·licitar una nova acreditació d’aquest tipus, el Chemistry Eurobachelor per al grau en Química.

El vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, ha destacat que l’obtenció dels segells de qualitat «significa que la titulació compleix amb els més alts estàndards de qualitat establits a nivell europeu i que les competències adquirides i els resultats d’aprenentatge aconseguits satisfan les exigències de les institucions acadèmiques i professionals vinculades a aquest àmbit. El fet que els col·legis o entitats professionals donen suport al segell implica que des de l’empresa es reconeix que les competències que ha adquirit l’alumnat diplomat en aquestes titulacions són les més adequades per a l’exercici laboral en qualsevol estat europeu» i ha afegit que «a més, en ser un estàndard internacional, es facilita la mobilitat acadèmica de l’alumnat, així com la mobilitat professional» i ha volgut agrair i «felicitar tot l’equip de persones que han fet possible l’obtenció d’aquests segells, especialment a la coordinadora i el coordinador de cada màster, al conjunt del professorat de les dues titulacions i a l’equip directiu de l’Escola Politècnica Superior».

 

Segells Internacionals de Qualitat (SIC)

Els Segells Internacionals de Qualitat (SIC) són una distinció, un reconeixement a la qualitat, que es concedeix a una titulació universitària de grau, de màster o de doctorat. Se sol·liciten a l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), encara que pròpiament no és ANECA qui els concedeix, sinó que actua com a entitat col·laboradora de l’organisme internacional que els gestiona. ANECA ha desenvolupat un programa específic (SIC), que fins a l’octubre del 2017 rebia el nom d’ACREDITA + (Acredita plus), perquè l’obtenció d’un d’aquests segells estava necessàriament vinculada a l’acreditació o reacreditació d’una titulació.

No hi ha segells per a totes les titulacions. Com que entre els organismes que els concedeixen estan els col·legis professionals, només n’hi ha per a algunes, fonamentalment estudis tècnics relacionats amb l’àmbit de l’enginyeria i de la computació.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464