Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant dedica un cicle a Gastronomia, Vi i Cinema

Amb la col·laboració de Gasterra i la Càtedra Carmencita, el cicle comença demà i inclou sis sessions

 

Ciclo_Gastronomia2Alacant. Dimecres, 22 de gener de 2020

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant, en col·laboració amb GASTERRA (Centre de Gastronomia del Mediterrani UA, Dénia) i la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, organitza el cicle Gastronomia, Vi i Cinema. Les projeccions tindran lloc a les 19 h, del 23 de gener al 27 de febrer.

La sessió inaugural, demà dijous, 23 de gener, inclou la projecció del documental Alicante herencia mediterránea. Paisajes infinitos en el plato, produït pels Serveis Audiovisuals de la Diputació d’Alacant. Després de la projecció, que posa en valor la gastronomia alacantina i l’estil de vida mediterrani, s’obrirà un debat que comptarà amb la presència de José Pérez Ramírez, director del documental, i Ángeles Ruiz, periodista, escriptora gastronòmica i autora del guió.

El 30 de gener serà el torn de la pel·lícula Entre copas i el posterior debat amb la participació de l’enòleg i president de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Rafael Poveda. El cicle continuarà el 6 de febrer amb el productor i crític gastronòmic Pepe Barrena, autor del llibre Comer de cine i de festivals temàtics com Cinegourland. En aquesta conferència audiovisual s’analitzarà la història del cinema gastronòmic, al mateix temps que es projectaran alguns dels millors fragments de pel·lícules mítiques, cartelleria i documentalisme, incloent-hi un particular receptari de plats de llegenda cinematogràfica.

El compositor alacantí, vicepresident de l’Aliança Europea de Compositors de Cinema i responsable de SGAE Internacional, Luis Ivars, serà el següent convidat, el dimecres 12 de febrer, amb la conferència audiovisual «Música para imagen y paladar». Ivars és autor de bandes sonores de pel·lícules com Tiempos de azúcar, El capitán trueno, La Dama Boba, Sagitario, Tabarca, El dios de madera o 22 Ángeles, entre altres films i produccions audiovisuals. En aquesta ocasió, l’activitat tindrà lloc a la Seu Universitària del carrer de Ramón y Cajal 4.

El 20 de febrer es projectarà el film La cocinera del presidente, comentat per la xef María José San Román que compta amb una estrela Michelin en el seu restaurant Monastrell. San Román, presidenta de l’Associació Dones en Gastronomia, ha sigut l’única dona convidada a cuinar en la Moncloa en el dinar d’estat organitzat amb motiu de la visita del president del Perú a Espanya. I tancarà el cicle, el dia 27 de febrer, la projecció del documental Y en cada lenteja un dios, una mirada a l’univers gastronòmic de les comarques de l’interior d’Alacant de la mà del xef Kiko Moya, que serà present al debat.

El cicle ha sigut ideat i organitzat pels docents Joaquín Juan Penalva i Antonio Romero.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464