Saltar apartados

Simposis, congressos, cursos i conferències en la nova programació 2020 de la Seu Universitària de La Nucia

 

LaNucia_SeuProgramac

 

Alacant. Dimarts, 21 de gener de 2020

La Seu Universitària de la Nucia ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació per als primers set mesos del 2020 marcada pel foment de la internacionalització i la labor investigadora. El programa inclou conferències, seminaris, simposis internacionals, un curs de C2 de Valencià, un congrés internacional, cursos de musicoteràpia i música moderna i els exàmens de Cambridge i PAU (Proves d’Accés a la Universitat).

La presentació ha comptat amb la participació d’Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la Universitat d’Alacant, Vicent Martines, director de la Seu, Pedro Lloret, regidor i Bernabé Cano, alcalde de la Nucia.

«La Seu Universitària de la Nucia de la Universitat d’Alacant va nàixer amb l’objectiu de difondre el coneixement a la societat. Per a això al llarg de tots aquests anys està promovent una gran labor investigadora, amb simposis internacionals, perquè el resultat de tot aquest treball millore l’educació del futur de totes i tots. En aquest objectiu ha implicat diferents universitats europees i americanes i diversos centres d’estudis internacionals que han convertit a la Nucia en una “seu universitària internacional” i investigadora. Al seu torn desenvolupem juntament amb la Universitat d’Alacant altres activitats formatives com cursos de diferent tipus i divulgatives com conferències i actes culturals» ha comentat l’alcalde Bernabé Cano.

 

Conferències

L’activitat comença l’any 2020 amb la conferència «Tendencias y Retos del Turismo Cultural» que tindrà lloc demà dimecres 22 de gener a les 19 hores a la sala Ponent de l’Auditori de la Mediterrània. Conferència gratuïta que serà impartida per Elisa Rico Cánovas, investigadora de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la UA. La conferència-col·loqui «Destinos Inteligentes» tindrà lloc el dimarts 5 de febrer a les 10 hores en el Lab_Nucia (Laboratori d’Empreses de la Nucia), impartida pel professor de la UA Josep Antoni Ivars. En el col·loqui participaran també Toni Buades (coordinador Projecte DTI+D de l’Ajuntament de la Nucia) i David Giner (INVAT.TUR) Activitat que s’emmarca dins del cicle de conferències per a commemorar el «XXV Aniversari dels Estudis de Turisme de la Universitat d’Alacant».

 

Simposis Internacionals

El 2020 continua amb la setzena edició el «Simposi Internacional de Noves Tendències I+D+I en literatura, llengua, educació i TIC en la Corona d’Aragó. De la innovació al cànon», amb tres trobades diferents en aquest semestre que reuniran experts de diferents universitats europees i americanes. L’objectiu final d’aquest «Simposi Internacional» és compartir la feina investigadora en aquests camps acadèmics per a després transmetre’ls a la societat a través dels professionals de l’educació, tant en col·legis, instituts com a la Universitat. Al febrer i el març també es desenvoluparà el «II Simposi Internacional Delits prohibits: sexe, erotisme, bellesa, estètica, gaudi, dret, pecat i prohibició. Un esguard segons els clàssics, l’etnopoètica, la historia i la lingüística de corpus».

 

Cursos

Del 4 al 13 de febrer s’impartirà un «Curs de Musicoteràpia» a la Seu impartit per Nuria García (CEFIRE) i el músic Román Rodríguez. Curs de 12 hores enfocat al professorat que imparteix música. El CEFIRE també ha organitzat el curs «Ciutat Educadora» del 27 al 29 d’abril. El «Curs Superior de Valencià C2» es desenvoluparà del 10 de febrer al 28 de maig. El termini de matrícula serà del 22 al 27 de gener i les places són limitades. L’alumnat que s’inscriga en aquest curs podrà presentar-se posteriorment als exàmens de Superior de Valencià (C2) de la Junta Qualificadora de la Generalitat Valenciana i/o a la prova d’acreditació que fa el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant.

 

Congrés Internacional i Seminari

El «Congrés Internacional de Variació i Canvi Lingüístic» tindrà lloc del 29 de maig al 3 de juny. Congrés de 20 hores en el qual participen l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa IVITRA, ISIC- IVITRA, CEFIRE, Universitat d’Alacant. Del 29 de juny al 4 de juliol la Seu acollirà «De tramuntana a migjorn. II Seminari sobre l’eix Cultural Occidental. Gastronomia i Identitat». Les dues activitats estan en coordinació amb el «Programa de Doctorat en Transferències Interculturals i Històriques a l’Europa Medieval Mediterrània».

 

Exàmens Cambridge i PAU

Del 30 de maig al 20 de juny per setè any consecutiu la Seu de la Nucia serà la seu oficial dels exàmens de Cambridge English Exams a la comarca de la Marina Baixa, pels quals passaran 400 alumnes en els diferent nivells (A2, B1, B2 i C1). Per quart any consecutiu la Nucia i la seua Seu acolliran els exàmens de «Selectivitat» (Prova d’Accés a la Universitat –PAU–). Es faran tant els exàmens de la PAU de juny com els de la convocatòria extraordinària de juliol.

 

Cursos d’Estiu

Els Cursos d’Estiu 2020 començaran a la Seu Universitària de la Nucia amb el «IV Simposi Internacional de la Xarxa Internacional de Grups d’Alt Rendiment Acadèmic Internacional de Doctorat (RInt-GARAID)» del 6 a l’11 de juliol. Aquest estiu arribarà la catorzena edició del «Curs Internacional de Música Moderna». Durant quatre dies (13 al 16 de juliol) es desenvoluparà aquest curs eminentment pràctic de guitarra elèctrica, baix, cant modern, percussió, instruments de vent i informàtica musical, per a aprofundir en els estils del pop, rock, blues i jazz.

 

PROGRAMACIÓ

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464