Saltar apartados

El catedràtic de la UA Josep Bernabeu és nomenat Acadèmic d'Honor de Gastronomia de Castella-la Manxa

El director de la Càtedra d’Estudis del Sabor Gastronòmic i del Centre de Gastronomia del Mediterrani de la Universitat d’Alacant és un dels investigadors espanyols més rellevants en el món de la cultura gastronòmica

 

Josep_Bernabeu

 

Alacant. Dilluns, 27 de gener de 2020

La Junta Rectora de l’Acadèmia de Cultura Gastronòmica de Castella-la Manxa ha aprovat per unanimitat el nomenament del doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu Mestre, com a acadèmic d’honor.

Bernabeu ha destacat després de saber-se la notícia que «l’Acadèmia de Cultura Gastronòmica de Castella-la Manxa mira de fer les coses de manera diferent de com ho han fet fins ara les acadèmies de gastronomia i intenta aportar una mirada holística. És significatiu que parlen de cultura gastronòmica i no solament de gastronomia i, a més, està molt lligada al món acadèmic».

El nou acadèmic d’honor de l’acadèmia manxega ha explicat que «el nomenament ha sigut una sorpresa» i ha agraït la distinció, que ha qualificat de «privilegi», tant a l’acadèmia com al seu president, «Antonio Mateos Jiménez».Josep Bernabeu

Josep Bernabeu Mestre –Pego (Marina Alta), 1957–, és doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant. Des del 2017 dirigeix la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, i des de juliol de 2018 el Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA).

Ha sigut docent en les titulacions de Medicina i Humanitats, a més de les d’Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica. En aquesta última va assumir la docència de les assignatures de Gastronomia, Tradicions Culinàries i Salut, i la de Transicions Alimentàries i Nutricionals. Des del curs 2018-2019 imparteix l’assignatura d’Història i Fonaments de la Gastronomia en el grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d’Alacant.

La seua activitat investigadora ha estat centrada en el període contemporani espanyol i europeu, i s’ha ocupat, bàsicament, de la història de la salut pública. A partir del 2005 va incorporar a les seues línies d’investigació la història de la nutrició comunitària i els últims anys ha coordinat una línia d’investigació sobre «nutrició, història i cultura: la tradició gastronòmica en la consecució d’una alimentació saludable».

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464