Saltar apartados

El concert de Nadal de l'OFUA recapta 9.133 euros per a l'Obra Mercedària a Alacant

El rector de la Universitat d’Alacant va lliurar ahir el xec juntament amb els clubs rotaris i a la Fundació Manuel Peláez

 

 

Alacant. Dimecres, 29 de gener de 2020

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, va lliurar, aquest dimarts, el xec corresponent a la recaptació del Concert Solidari de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), que va tenir lloc el passat 14 de desembre a l’Auditori Provincial d’Alacant a la Fundació Obra Mercedària. Uns fons que es destinaran a la reforma del pis que gestionen a la ciutat d’Alacant destinat a l’acollida de persones que han complit penes de presó i han de reinserir-se en la societat.

L’acte de lliurament de la recaptació, que va ascendir a 9.133,92 euros, es va fer en el transcurs d’un acte organitzat pel Rotary Club Alacant i el Rotary Club Alacant Port amb la participació de la Fundació Manuel Peláez Castillo, patrocinador de l’OFUA.

El rector, Manuel Palomar, va destacar que «ja fa 8 anys que impulsem aquests concerts amb caràcter benèfic la recaptació dels quals s’ha destinat a ajudar diferents associacions. Amb la col·laboració dels clubs rotaris aconseguim que la solidaritat es traduïsca en fets concrets com és, en aquest cas, l’ajuda a la Fundació Mercedària que dedicarà els fons a reparacions d’urgència en el pis d’acollida que tenen a Alacant».

La recaptació del passat concert de Nadal ha suposat un rècord en el qual es van aconseguir els 11.633,92 euros, dels quals, la Universitat d’Alacant en va recaptar 3.653,92 i els clubs rotaris, 7.980 euros. D’aquest import seran destinats 2.500 euros a beques d’ajuda a la formació dels joves músics de l’OFUA i la resta a la Fundació Mercedària.

 

Fundació Obra Mercedària

La Fundació Obra Mercedària canalitza tota la labor social dels mercedaris de la província d’Aragó. L’ordre va ser fundada a Barcelona per Sant Pere Nolasc l’any 1218 amb la finalitat d’alliberar els cristians captius dels musulmans i la pirateria del Mediterrani. Adaptant-se als nous temps, la missió actual de l’ordre és la redempció de les noves formes d’esclavitud, com la dels presos, famílies desestructurades i marginades, dones maltractades, malalts, o xiquets sense recursos. La recaptació del concert serà destinada a programes desenvolupats per la Fundació, en atenció a la realitat penitenciària i en el seu procés de reinserció social, que eviten, en la mesura que siga possible, els efectes de l’internament, i promoguen alternatives rehabilitadores. De la mateixa manera, en la missió dels mercedaris està la realització d’activitats que prevenguen i eviten les causes socials que generen delinqüència.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464