Saltar apartados

Juan José Ruiz Martínez, nou president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes

 

Elx, 31 de gener de 2020

El rector d’Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Juan José Ruiz, és el nou president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, ha cedit la Presidència, després de finalitzar el seu any de mandat en aquest càrrec rotatiu, en un acte que ha tingut lloc aquest matí al campus d’Elx de la UMH. A la reunió han assistit també la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

En el seu comiat com a presidenta de la CRUPV, la rectora Alcón ha reconegut l’esforç del Consell per a abonar el deute històric (68,9 milions d’euros) i la compensació pels costos derivats de normatives estatals i europees (12 milions addicionals als 8 previstos en els pressupostos de 2020), però ha reivindicat que encara està pendent un model de finançament estable i amb criteris actualitzats de repartiment de la subvenció per a les cinc universitats públiques valencianes. La presidenta ixent de la CRUPV ha apel·lat a «continuar potenciant la transferència de la investigació que es genera als campus i aconseguir així que la societat reconega en les universitats l’important paper que tenim com a motor de transformació socioeconòmica».

Per part seua, el rector de la UMH ha destacat, durant la seua primera intervenció com a president de la CRUPV, la necessitat de posar en marxa la comissió d’experts per a elaborar el Pla de Finançament del Sistema Públic Valencià, que estarà integrada per experts designats per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Segons ha explicat Juan José Ruiz, «aquest pla és imprescindible perquè les universitats puguem dissenyar estratègies a curt i mitjà termini perquè la seua absència ens limita la capacitat d’acció». El president de la CRUPV ha assenyalat que els rectors de les universitats públiques valencianes confien que aquest pla es puga tancar «com més prompte millor» perquè, segons ha manifestat, «hi ha bona sintonia entre les dues parts».

 

Cambio_presidenciaCRUPV

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464