Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Comunitat de Regants de Pliego col·laboraran en programes formatius i activitats pràctiques en matèria formació i desenvolupament de l'economia circular en l'àmbit rural

Avui han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar l’acord en el marc del Projecte Europa 2020 a través del projecte Erasmus +

 

Convenio_Regantes1
Convenio_Regantes2
Convenio_Regantes3
Convenio_Regantes4
Convenio_Regantes5

 

Alacant. Dijous, 30 de gener de 2020

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el president de la Comunitat de Regants de Pliego, Martín Jiménez Fernández, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració en el marc del projecte europeu d’Erasmus + «Multidisciplinary Training in Circular Economy and Smart Valorisation of the Rural Area for New Business Models».

El conveni té com a objectiu establir el marc de col·laboració entre les parts per a l’execució de programes formatius i activitats pràctiques en matèria formació i desenvolupament de l’economia circular en l’àmbit rural. La finalitat és doble, d’una banda, permetre a l’estudiantat implementar els coneixements teòrics adquirits en les titulacions i, paral·lelament, permetre a l’administració detectar quins aspectes formatius poden ser motiu de millora considerant l’experiència amb l’alumnat del grau. Així mateix, també és motiu del conveni establir les condicions de col·laboració entre les parts, referents a la realització de propostes de treball de final de grau (TFG) vinculades a problemes detectats en matèria d’economia circular per l’alumnat del grau i pels membres de la Comunitat de Regants de Pliego (Múrcia).

Palomar ha assenyalat que «les dues entitats participem en el Projecte Erasmus + de la Unió Europea i l’acord és una oportunitat perquè els nostres estudiants apliquen de forma pràctica els seus coneixements en una iniciativa europea tan ambiciosa».

Per part seua, el president de la Comunitat de Regants de Pliego ha apuntat que «l’acord és molt beneficiós per als dos, a nosaltres ens permetrà desenvolupar el programa europeu de la mans de la Universitat d’Alacant i els estudiants tindran l’oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements».

L'objectiu general del projecte és assegurar una formació moderna, multidisciplinària i innovadora dels estudiants d'economia circular per a l'àrea rural, per a promoure un nou model de negoci amb valorització intel·ligent dels recursos i per a desenvolupar els coneixements i habilitats empresarials d'alt nivell dels estudiants, augmentant l'ocupabilitat i les oportunitats per al desenvolupament professional.

El conveni s'ha realitzat a través de l'Institut d'Economia Internacional i investigadors pertanyents al Departament d'Economia Aplicada, dirigits pels professors Oana Driha i Martín Sevilla.

El projecte, que té una duració de tres anys, es basa en l’Estratègia Europa 2020 per a aquesta dècada i té com a objectiu la creació de condicions favorables per a un «creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu». En aquest marc, al desembre del 2015 es va posar en marxa el paquet d’economia circular que conté les pautes per a passar d’una economia lineal, basada en consum i esgotament dels recursos naturals, al model d’economia circular. Això assegurarà la creació de 580.000 llocs de treball, reducció de les emissions de carboni de la UE en 450 milions de tones per al 2030 (Economia Circular a Europa, EEE 2016, Objectius de Desenvolupament Sostenible 2015-2030) i, finalment, aconseguir una economia europea sostenible per al 2050. L’economia circular representa la nova visió del tractament dels recursos, l’energia, la creació de valor i l’emprenedoria.

L’objectiu general del projecte és assegurar una formació moderna, multidisciplinària i innovadora. dels estudiants d’economia circular per a l’àrea rural, per a promoure un nou model de negoci amb valorització intel·ligent dels recursos i per a desenvolupar els coneixements i les habilitats empresarials d’alt nivell dels estudiants, i augmentar l’ocupabilitat i les oportunitats per al desenvolupament professional.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464