Saltar apartados

Rafael Navarro de Castro presenta demà La tierra desnuda a la Seu Ciutat d'Alacant

  Presentacion_libro_TierraDesnuda_RafaelNavarro1

 

Alacant. Dilluns, 27 de gener de 2020

Rafael Navarro de Castro presentarà demà dimarts 28 de gener a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) la seua primera novel·la La tierra desnuda. La cita tindrà lloc a les 20.15 hores i l’autor serà presentat per Fernando Villamía.

Publicada per Alfaguara, aquesta novel·la és «un debut amb ressons de Delibes i Chirbes, una novel·la que ens connecta amb la memòria compartida de tot un país», com diu la presentació de l’editorial.

Deia Luis Buñuel que al seu poble, a la província de Terol, l’edat mitjana havia durat fins a ben entrat el segle XX. Una cosa així ocorre en l’escenari d’aquesta novel·la, un lloc que pot ser quasi qualsevol a l’Espanya interior. Allí naix, al mateix temps que la Segona República, un xiquet anomenat Blas. I en el mateix lloc mor, vuitanta anys després, sense ser conscient que s’emporta a la tomba una forma de vida mil·lenària. Ell n’és l’últim. Ningú més segueix els seus passos. Blas sap d’animals, de vinyes i tomaques, sap cuidar de la família i sap també guardar-se uns quants secrets. La vida de Blas, una història corrent que el riu del temps ha fet ja única, és la història d’Espanya en l’últim segle. Comptada amb les mans tacades d’aquella terra nua sobre la qual va viure tota una societat rural, es dirigeix a aquella part de nosaltres que no es resigna a viure entre rajoles. I segurament el lector reconeixerà aquestes veus i aquests paisatges i, sens dubte, li sonaran a veritat, a vida i a una memòria imprescindible.

 

RAFAEL_NAVARRO

 

 

Rafael Navarro de Castro (Llorca, 1968)

Va treballar durant quinze anys a Madrid en el sector audiovisual. L’any 2001, cansat de la vida en la gran ciutat, es va traslladar al poble granadí de Monachil, en els contraforts de Sierra Nevada, on viu des d’aleshores. S’hi ha dedicat a la construcció de sa casa, a la criança de la filla, a les tasques del camp, a l’activisme ciutadà i al moviment ecologista granadí. La tierra desnuda és la seua primera novel·la.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464