Saltar apartados

Universitat d'Alacant i Sareb signen un conveni per a promoure accions d'innovació aplicada i emprenedoria

L’acord ajudarà la companyia a captar idees que permeten aplicar la tecnologia o nous models de negoci a la seua activitat

 

ConvenioUA_Sareb1
ConvenioUA_Sareb2
ConvenioUA_Sareb3
ConvenioUA_Sareb4

 

Alacant. Dilluns, 27 de gener de 2020

La Universitat d’Alacant (UA) i la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) han signat un conveni de col·laboració per a fer conjuntament activitats en el camp de la innovació aplicada i l’emprenedoria.

El conveni ha sigut subscrit aquest matí pel rector de la UA, Manuel Palomar i la subdirectora general de Mitjans de Sareb, Idoia Maguregui. L’acord vol promoure la innovació per a impulsar la property technology, també coneguda com proptech, amb l’aplicació de les noves tecnologies en el mercat immobiliari.

Amb aquest acord, les dues entitats volen fomentar i estimular la inversió d’I+D+i del teixit industrial de la Comunitat Valenciana en la promoció immobiliària i el turisme residencial. En el cas de Sareb, a més, l’ajudarà a captar idees que permeten aplicar la tecnologia o nous models de negoci a la seua activitat, fet que contribuirà que la companyia continue millorant els productes i els serveis que ofereix i faça cada vegada més eficient el seu procés desinversor.

El conveni també aspira a establir un model que fomente la participació de les empreses del territori, i també la comunicació entre l’administració pública, la comunitat científica, el teixit empresarial tradicional i les noves empreses innovadores.

Aquest acord s’emmarca en l’àmbit de les noves tecnologies i l’activitat immobiliària. El sector del proptech està en plena expansió ja que hi ha cada vegada més aplicacions tecnològiques per a prestar tot tipus de serveis relacionats amb l’àmbit immobiliari, des de la realitat virtual per a veure pisos a distància, fins a la gestió de lloguers i vendes o el treball de processar dades vinculades als immobles.

La subdirectora general de Mitjans de Sareb considera que «la unió del talent de la Universitat d’Alacant amb l’experiència de Sareb en la gestió immobiliària revertirà en projectes que generaran riquesa per al sector immobiliari».

Per part seua, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha manifestat respecte del conveni que avui s’ha signat que «aquest acord ens permetrà posar en pràctica una sèrie de reptes a través de la plataforma d’innovació Open Future que portem endavant juntament amb Telefónica i que implica alumnat de la nostra universitat que té l’oportunitat de desplegar-hi el seu talent».

Aquest acord s’ha materialitzat en un acte protocol·lari que ha tingut lloc avui en el despatx rectoral de la UA i en el qual han participat, a més d’Idoia Maguregui i Manuel Palomar, Oscar Hernández, director de la Territorial Est de Sareb i Sofía Muñoz, del Parc Científic d’Alacant.

L’acord s’emmarca en el concentrador d’innovació i emprenedoria que la Universitat d’Alacant promou juntament amb Telefónica a través de la iniciativa Alacant Open Future, i s’uneix a la xarxa global de concentradors Telefónica Open Future. Situat a l’última planta de l’emblemàtic edifici alacantí del carrer Sant Ferran 40, El Ático té un ampli programa d’impuls a empreses emergents i projectes innovadors.

Reproducir
Reproducir

Declaracions de Manuel Palomar

sobre conveni amb Sareb

Declaracions d'Idoia Maguregui

sobre conveni UA - Sareb

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464