Saltar apartados

La Seu Universitària de la Marina presenta la programació per al primer trimestre de l'any

La producció pròpia, amb activitats que combinen temàtica d’actualitat amb experts de la UA, la temàtica d’interès local i activitats culturals, integren el programa

 Programacion_LaMarina1

 

Alacant. Dijous, 9 de gener de 2020

El director de la Seu Universitària de la Marina, Josep Ochoa, ha presentat la programació del primer trimestre de 2020 acompanyat per la directora del Secretariat de Seus de la UA, Eva Valero, i pel regidor d’Educació de Benissa, Adrián Cabrera.

Ochoa ha marcat tres línies concretes d’acció per a enguany. D’una banda, donar continuïtat a la sinergia de col·laboració amb l’Ajuntament de Benissa, amb la inauguració de dues exposicions dins de la Fira i Porrat de Sant Antoni. De l’altra, es difondran les activitats generades des de la UA, entre les quals ha destacat quatre conferències d’alt interès i temàtica variada: «Sant Antoni: fira i festa, foc i terra, identitat»a càrrec d’Alfons Llorenç i Gadea (16 de gener. 19 hores); «Problemas prácticos y soluciones: de la e-Administración a las administraciones locales», amb Rubén Martínez, professor de Dret Administratiu de la UA (14 de febrer. 19 hores); «El cambio climático y sus efectos en la Marina Alta», impartida pel catedràtic de la UA Jorge Olcina (21 de febrer. 19 hores); «La fantasía, el realismo mágico y lo inusual en narradores latinoamericanos actuales», de la mà de la catedràtica de Literatura Hispanoamericana Carmen Alemany (13 de març. 19 hores.). A més s’ha programat un taller de persones grans connectat amb les TIC, que abordarà la introducció al telèfon intel·ligent, aplicacions de xarxes socials, apps de memòria, a càrrec de Roberto Cabrera. (3, 4, 6, 10,11 i 13 de febrer de 10 a 12 hores)

La tercera via d’acció de la seu són les propostes relatives a l’etnografia i l’antropologia, com la presentació del llibre Otras semanas santas, de l’exconseller i catedràtic de la UA Manuel Alcaraz (27 març. 19 hores). Com a avanç, el director ha comentat que al maig hi haurà una jornada sobre la nova normativa de residus.

El programa està obert a les necessitats de la seua societat i, en aquesta línia, s’impartiran, en col·laboració amb la Seu de la Marina i en les seues instal·lacions, un Taller de Meditació, a càrrec de Martín Diego Gil (7,14,21 i 28 de gener) (4, 11, 18,25 febrer) (3,10,17,24,31 març), amb inscripció prèvia. La seu també acollirà les sessions del Poetry Workshop (16 de gener, 13 de febrer i 12 de març) organitzat per Stanza Alacant, per a les persones interessades en la lectura i escriptura de poesia contemporània en espanyol i anglès.

A més, la seu acollirà dues exposicions més: «Modernisme i invenció. Fundació Mutua Levante» (inauguració 31 de gener. 19 hores), i una mostra fotogràfica a càrrec de 9 muses (del 6 al 27 de març. Inauguració 6 de març a les 19 hores). El programa es completa amb un concert de guitarra a càrrec dels alumnes del màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA, el 28 de febrer a les 20 hores.

Eva Valero ha declarat que «la raó de ser de les seus d’extensió universitària és transferir coneixements i ampliar l’horitzó cultural de la societat». El regidor d’Educació ha avançat que la seu acollirà l’Escola de Pares, que es reunirà una vegada al mes per a tractar temes d’actualitat com l’afectivitat i la sexualitat, com afrontar els problemes, la prevenció de conductes addictives, l’educació en positiu i les noves tecnologies i el ciberassetjament, entre d’altres.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464