Saltar apartados

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica nomena 'Fellow Member' a Sergi Gallego, catedràtic de la UA

 

Sergi_Gallego1

 

Alacant. Dijous, 9 de gener de 2020

El catedràtic de la Universitat d’Alacant, Sergi Gallego, ha sigut nomenat «Fellow Member» de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics, SPIE). El nomenament com a «Fellow» és una distinció per a aquells membres d’aquesta societat que han fet contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica, la fotònica i les ciències de la imatge.

El professor Sergi Gallego ha sigut triat «en reconeixement als seus èxits en holografia, materials hologràfics, emmagatzematge òptic, òptica difractiva i moduladors espacials de llum de cristall líquid». El nomenament dels «Fellow Members» d’enguany 2020 ha sigut publicat recentment en la pàgina web de l’SPIE.

La Junta Directiva de la SPIE ha aprovat el nomenament de 72 científics de tot el món com a integrants d’aquesta categoria de membres, els «Fellow». Per a ser inclosos en aquest grup els investigadors han de ser membres actius de la Societat i haver sigut distingits prèviament com a membres «Sènior». El catedràtic de la UA ha sigut un dels dos investigadors espanyols nomenats membres Fellow de l’SPIE en aquesta ocasió. La distinció com «Fellow Member», indica Sergi Gallego, «és un gran honor i molt gratificant perquè suposa un reconeixement per part dels mateixos col·legues de la comunitat internacional de l’òptica i la fotònica a la trajectòria i èxits científics i professionals». Està previst que reba la distinció i la placa acreditativa en el congrés «SPIE-Photonics Europe» que tindrà lloc a Estrasburg (França) del 29 de març al 2 d’abril de 2020.

La trajectòria investigadora del catedràtic de la Universitat d’Alacant se centra en el camp de l’holografia. Entre les seues contribucions, destaquen l’aplicació de fotopolímers i pantalles de cristall líquid al processament òptic d’imatge i òptica difractiva amb feixos de llum làser. A més, Sergi Gallego és el director del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertany al Grup d’Investigació d’Holografia i Processament Òptic i a l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies.

 

SPIE

Fundada l’any 1955, la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics, SPIE) és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu a Bellingham, els Estats Units, que compta amb 257.000 membres de 173 països i que està posicionada com una de les societats científiques principals per a la difusió i la divulgació dels avanços en Òptica i Fotònica. La societat compta amb diferents publicacions de referència en aquest àmbit, com Advanced PhotonicsOptical EngineeringJournal of Biomedical OpticsJournal of Electronic ImagingJournal of NanophotonicsJournal of Photonics for Energy o Journal of Applied Remote Sensing, juntament amb l’edició electrònica SPIE Digital Library. Cada any, promou i tria nous membres de la Societat. Des de la seua creació, l’any 1955, han convertit en Fellows més de mil quatre-cents membres de l’SPIE.

 

Sergi Gallego

Sergi Gallego és llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor per la Universitat d’Alacant. Es va unir l’any 2001 a la Universitat d’Alacant, primer com a investigador del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia, i des de l’any 2004 com a professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS), en el qual és catedràtic d’Universitat en l’Àrea de Física Aplicada des del 2017. És membre del grup d’investigació anomenat «Grup d’Holografia i Processament Òptic» (GHPO), grup d’investigació consolidat de la UA, i també de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies (IUFACiT). El seu treball se centra en holografia, principalment materials de registre hologràfic i memòries hologràfiques, moduladors espacials de llum basats en cristall líquid, processament òptic d’imatge i òptica difractiva, ciència no lineal i ensenyament de la física.

Ha publicat més de 110 articles en revistes indexades en el JCR, ha presentat unes 120 comunicacions en congressos, tant nacionals com internacionals i és coautor de dues patents d’invenció. A més de fer diverses estades d’investigació en centres i universitats de referència, ha sigut investigador principal en dos projectes del Pla Nacional d’I+D+i, un d’aquests actualment vigent, i d’un projecte d’investigació de la Generalitat Valenciana. Ha participat en prop de 50 projectes d’investigació –entre els quals destaquen els dos projectes del Programa Prometeu de la Generalitat Valenciana per a grups d’investigació d’excel·lència de la Comunitat Valenciana–, ajudes d’infraestructura, accions complementàries i ajudes a grups. Entre altres, és membre de la Reial Societat de Física Espanyola, Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA), European Optical Society i la International Society of Optics and Photonics (SPIE).

 

Notícia relacionada:

La Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica nomena «Sènior Member» a Sergi Gallego, catedràtic d’UA

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464