Saltar apartados

Un equip de professors d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant guanya l'edició 2019 de Ferrovial Build Up!

Roberto Tomás, Adrián Riquelme, José Luis Pastor i Miguel Cano van aconseguir la victòria gràcies al seu sistema per a mesurar l’estabilitat de les zones rocoses mitjançant sensors remots

 Alacant. Dimarts, 7 de gener de 2020

Els professors del Departament d’Enginyeria Civil de l’Escola Politècnica Superior d’Alacant Roberto Tomás, Adrián Riquelme, José Luis Pastor i Miguel Cano han sigut els guanyadors de la tercera edició de Build Up!, la iniciativa d’innovació oberta de Ferrovial a la recerca d’empreses emergents i grups d’investigació nacionals i internacionals amb els quals col·laborar en el desenvolupament de solucions que milloren els seus mètodes, productes o serveis. Enguany, el repte pretenia buscar propostes que oferiren eines avançades que subministraren dades precises per a conèixer amb més precisió el terreny sobre el qual es construeix amb l’objectiu d’optimitzar el disseny, la planificació i execució d’obres.

La final de la competició de 2019 es va celebrar a Madrid el 19 de desembre. Un certamen en el qual han participat trenta-tres propostes procedents de set països, com França, els Estats Units, Holanda o Espanya.

La proposta ROCSA-3D del grup de la Universitat d’Alacant va ser la vencedora d’aquesta tercera edició. Una idea que proposa aplicar un conjunt de tècniques d’anàlisi remota basades en l’ús de núvols de punts 3D per a facilitar l’obtenció de paràmetres de la massa rocosa que permeten avaluar l’estabilitat dels massissos rocosos i veure’n l’evolució en el temps. Aquest sistema ajudarà a predir possibles trencaments en els massissos i prevenir la caiguda de roques durant la construcció de túnels i autopistes per a millorar així la seguretat dels treballadors i els ciutadans.

L’equip de la UA tindrà l’oportunitat de conceptualitzar, desenvolupar i implementar un projecte pilot conjuntament amb Ferrovial Agroman. A més, rebran finançament per a cobrir les despeses relacionades al desenvolupament del pilot i es beneficiaran de l’accés a la xarxa internacional de clients i proveïdors de l’empresa.

El catedràtic Roberto Tomás va assegurar, després de guanyar el premi, que «cerquem l’oportunitat d’implementar la nostra metodologia i, al seu torn, poder-la aplicar a casos reals. Això ho farem recolzant-nos en l’àmplia experiència i coneixement que ens aportarà Ferrovial gràcies al programa Build Up!».

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464