Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reprèn la setmana vinent els exàmens oficials de coneixements d'espanyol

El Centre Superior d’Idiomes examinarà al campus les persones inscrites per a les proves de l’Institut Cervantes (DELE) i per a l’examen oficial d’espanyol (CCSE) necessari per a adquirir la nacionalitat espanyola

La UA ha reprès també l’activitat en matèries lingüístiques i acaba de participar en l’Assemblea SICELE 2020

 

Examenes_espanyol

 

Alacant. Dijous, 2 de juliol de 2020

La Universitat d'Alacant reprèn la setmana vinent l’activitat com a centre oficial examinador de coneixements d'espanyol a través del Centre Superior d'Idiomes (CSI). Concretament, els pròxims dies 9 i 10 de juliol tindran lloc al campus de Sant Vicent del Raspeig exàmens de Coneixements Constitucionals i Socioculturals d'Espanya (CCSE) i Diplomes d’Espanyol com a Llengua Estrangera (DELE) de l'Institut Cervantes. A més, el CSI és també centre oficial examinador del Servei Internacional d'Avaluació de la Llengua Espanyola (SIELE) i organitza els cursos de preparació per a aquestes proves.

L'estat d'alarma va fer que la UA haguera de cancel·lar les proves previstes i ara es reprenen durant el mes de juliol. Segons indica el director del CSI, Julián López, «el curs passat es van dur a terme en la UA, a través del CSI, 8 convocatòries de CCSE, 7 de DELE i 4 de SIELE, amb 650 persones candidates en total».

La Universitat d'Alacant ha reprès també l’activitat en matèries lingüístiques i acaba de participar en l'Assemblea SICELE 2020, referència internacional en matèria d'acreditació d'espanyol com a segona llengua, a través de Susana Pastor, professora del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura. L'Assemblea està constituïda per 39 institucions sòcies: 25 espanyoles i 14 hispanoamericanes i, a partir d'ara, les certificacions que obtinguen el segell SICELE tindran la mateixa validesa que els DELE de cara al reconeixement de l'espanyol, requisit per als MIR estrangers.

El director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, explica que la UA té una normativa pròpia de coneixements d'espanyol, que va ser aprovada fa aproximadament un any pel Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, «una normativa que serveix de referència, per exemple, per a l'accés d'estudiants a dobles màsters que requereixen de presentació de certificats de coneixements d'espanyol. D'aquesta manera, la Universitat reconeix com a propis els certificats emesos pel Centre Superior d'Idiomes i regula l'equivalència de certificats externs a través del Servei de Llengües».

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464