Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura el nou camp de futbol/rugbi i la pista d'atletisme

Les noves instal·lacions són d’última generació i compleixen amb els requisits de la FIFA i la World Rugby per a la disputa de partits oficials

L’acte que ha tingut lloc aquest dijous entre estrictes mesures de seguretat i higiene, va comptar amb la participació del rector, Manuel Palomar, i els equips masculins i femenins

 

Inauguracion_CampoFutbol1
Inauguracion_CampoFutbol2
Inauguracion_CampoFutbol3
Inauguracion_CampoFutbol4
Inauguracion_CampoFutbol5
Inauguracion_CampoFutbol6
Inauguracion_CampoFutbol7
Inauguracion_CampoFutbol8
Inauguracion_CampoFutbol9
Inauguracion_CampoFutbol10

 

Alacant. Divendres, 17 de juliol de 2020 

El rector de la Universitat d’Alacant va inaugurar aquest dijous les noves instal·lacions esportives que s’han reformat en els últims mesos per a adaptar-les a les necessitats tècniques i de qualitat dels equips universitaris. La reforma que ahir es va inaugurar ha consistit en les obres de substitució de la gespa artificial del camp de futbol/rugbi –que ha tingut una vida de 13 anys amb un ús intensiu– i la renovació de la pista d’atletisme.

L’acte d’inauguració va tenir lloc la vesprada del dijous a les instal·lacions que s’han renovat en els últims mesos i va comptar amb la presència de bona part de l’equip de direcció de la Universitat d’Alacant, representants de l’empresa encarregada de les obres i els equips de futbol masculí, femení i legends (veterans) i els de rugbi femení i masculí.

En la seua intervenció, el rector va destacar que «amb aquesta intervenció es compleix una reivindicació dels equips que utilitzen el camp i la pista d’atletisme i, a més, era una cosa que ens feia molta il·lusió. Ara tenim unes instal·lacions d’última generació que ens permeten albergar competicions de primer nivell i a més fa que els equips ja no es puguen escudar en l’estat del camp per a justificar-se… com bé ha apuntat algun dels capitans que hi ha intervingut». Palomar va reiterar que «per a la Universitat d’Alacant la pràctica esportiva és un complement més de la formació universitària i ha sigut una aposta ferma d’aquest equip de govern».

Per la seua part, Ferran Verdú, vicerector de Campus i Tecnologia, va apuntar que «han sigut unes obres molt complicades per la situació que hem passat aquests mesos i l’empresa ha treballat en condicions molt complicades i els hi estem molt agraïts. Avui és el camp de futbol/rugbi i la pista d’atletisme, però ja estem treballant en altres infraestructures esportives i, en breu, començarem la reforma del pavelló o del camp d’hoquei». Verdú va agrair al seu predecessor, Rafael Muñoz el treball fet i li va cedir la paraula perquè aquest apuntara «la importància d’aquest tipus d’intervencions, tan reivindicades, que permeten a la Universitat d’Alacant tenir les millors instal·lacions i infraestructures per a la pràctica esportiva».

En l’acte també van intervenir els capitans i les capitanes dels equips de futbol i rugbi, que van agrair l’esforç fet per la Universitat i van reconèixer l’excel·lència de les noves instal·lacions que «ens permetran disputar els partits oficials a casa a partir d’ara i centrar-nos en la competició sense estar pendents del terreny de joc».

L’acte oficial va finalitzar amb el tall simbòlic de la cinta que inaugurava les noves instal·lacions per part del rector, l’alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar i els capitans i les capitanes dels equips participants en l’acte.

 
Gimcana

Després de la inauguració tocava provar el nou terreny de joc. El primer a fer-ho va ser el rector, Manuel Palomar –que juga amb l’equip Legends de la UA– qui va llançar uns penals. 

Els equips de futbol masculí, femení i legends, i també els de rugbi femení i masculí van fer de manera conjunta en una gimcana organitzada per a l’ocasió en la qual tots els jugadors van participar en exercicis d’un esport i l’altre. Així es van llançar penals, es van fer rondos, llançaments a pals i passades a mà i de punteria.

 

Detalls

Les obres de substitució de la gespa artificial del camp de futbol/rugbi i la renovació de la pista d’atletisme es van iniciar el 17 de febrer, fins que, a causa del confinament per la COVID-19 es van paralitzar i es van reprendre a mitjan maig fins que les van finalitzar al juny.

El camp de futbol/rugbi té una superfície total de 8.750 metres quadrats i després de la intervenció feta ja es poden disputar tant partits oficials de futbol 11/futbol 8 com de rugbi, ja que compleix amb els paràmetres de la Fédération Internationale de Football Association (FIFA) i amb el reconeixement internacional per l’homologació de la World Rugby.

La gespa que s’hi ha instal·lat és de doble tuftat d’última generació de GreensFields, proveïdor preferent tant de la World Rugby com de la FIFA, preparat per a garantir la seguretat del jugador i amb la interacció de la pilota amb la gespa comprovada.

Referent a la pista d’atletisme, s’ha fet un retopping in situ, amb una bicapa d’acabat en roig. El marcatge té les distàncies oficials per a totes les carreres i s’hi ha millorat el fossat de longitud i la zona de llançament de pes i també ha sigut comprovada per a garantir la seguretat de l’atleta.

En els dos casos, camp i pista, s’ha millorat la planimetria.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464