Saltar apartados

La UA analitza els desafiaments més importants de la Unió Europea en un curs d'estiu

La crisi migratòria, el canvi climàtic, el Brexit i la crisi econòmica centraran el programa d'aquesta proposta al setembre

 

Alacant. Dimecres, 22 de juliol de 2020   Curso_Union_Europea1

El programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant es prolonga enguany durant el mes de setembre amb una oferta de cursos en línia i semipresencials. La Unió Europea davant les Grans Crisis: la Crisi Migratòria, el Canvi Climàtic, el Brexit i la Crisi Econòmica és un dels cursos que tindran lloc al setembre, del 7 al 10, en format semipresencial, en la Seu Universitària de la Marina a Benissa.

Dirigit pel professor Jaume Ferrer, el curs està dedicat a l'anàlisi dels desafiaments més importants als quals s'enfronta la Unió Europea en l'actualitat. Especialment, el Brexit, la prolongada crisi financera i econòmica, la crisi migratòria i la lluita contra el canvi climàtic que, tal com detalla Ferrer, «representen reptes als quals la Unió Europea ha de fer front i tractar de superar importants dificultats per a poder oferir una resposta a cadascun».

El procés d'integració europeu ha quedat marcat per greus incerteses que han afectat components estructurals del procés d'integració, a la qual cosa se sumen la prolongada crisi financera i econòmica, i la crisi migratòria. L'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, el primer Estat que abandona el procés d'integració, obri una nova època de profunds interrogants que no solament afecten aquest soci fonamental per a la UE, sinó la Unió Europea en el seu conjunt i Espanya en particular.

 

Matrícula

 

Programa

Dilluns, 7 de setembre de 2020

9-11.30 h Primera ponència. (PRESENCIAL). «La posición de la Unión Europea ante la crisis migratoria. Una perspectiva global». Carolina Soler García, professora ajudant de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

11.30-14 h Segona ponència. (PRESENCIAL). Valencià. «La Unió Europea davant el canvi climàtic: la complexa implementació de l'Acord de París». Jaume Ferrer Lloret, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 

Dimarts, 8 de setembre de 2020

9-11.30 h (EN LÍNIA). «El control de fronteras en la Unión Europea: análisis de la labor desarrollada por la Guardia Europea de Fronteras y Costas». Carolina Soler García, professora ajudant de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

11.30-14 h Projecció d'un documental sobre el canvi climàtic. (EN LÍNIA). Valencià. Xarrada debat dirigida per Jaume Ferrer Lloret, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals.

 

Dimecres, 9 de setembre de 2020

9-11.30 h Quarta ponència. (PRESENCIAL).Valencià. «El Brexit: un complex procés d'incertes conseqüències». Millán Requena Casanova, professor contractat doctor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

11.30-14 h Cinquena ponència (PRESENCIAL). «La Unión Europea ante la crisis económica y financiera: de respuestas improvisadas a cambios estructurales en la gobernanza económica». Jorge Urbaneja Cillán, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 

Dijous, 10 de setembre de 2020

9-11.30 h (EN LÍNIA).Valencià. «Les conseqüències del Brexit per a la ciutadania». Millán Requena Casanova, professor contractat doctor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

11.30-14 h Projecció d'un documental sobre la crisi financera. (EN LÍNIA). Xarrada debat dirigida per Jorge Urbaneja Cillán, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464