Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Telefónica converteixen el cor d'Alacant en el referent de l'emprenedoria tecnològica

Ajuntament i Diputació s’uneixen amb la UA en la inauguració del hub Alacant Open Future situat a l’Àtic de la Seu de Sant Ferran

 

Hub_empresarial1.jpg
Hub_empresarial2.jpg
Hub_empresarial3.jpg
Hub_empresarial4.jpg
Hub_empresarial5.jpg
Hub_empresarial6.jpg
Hub_empresarial7.jpg
Hub_empresarial8.jpg
Hub_empresarial9.jpg


Alacant. Dilluns, 20 de juliol de 2020

El cor de la capital alacantina s’ha convertit aquest matí en el referent de l’emprenedoria tecnològica de la província amb la inauguració del hub empresarial Alacant Open Future, ALOF, una iniciativa de la Universitat d’Alacant i Telefònica que estrena instal·lacions a l’Àtic de la Seu Universitària del carrer Sant Ferran.

El rector de la UA, Manuel Palomar ha actuat de cicerone en el recorregut institucional en el qual han participat també el director d’Administracions Públiques de Telefónica a la Comunitat Valenciana, José Manuel Plaza, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el president de la Diputació, Carlos Mazón i el director de la xarxa comercial d’Alacant i Múrcia del Banc de Sabadell, Miguel Torres, com també diferents membres dels equips de govern i direcció de les institucions i entitats implicades.

L’espai rehabilitat ocupa la planta superior de l’edifici amb quasi 600 metres quadrats en els quals s’han generat dos espais de treball: un interior de més de 400 metres quadrats que allotjarà 40 llocs de treball i un altre exterior, a la terrassa, amb 180 metres quadrats útils que s’utilitzarà com a zona d’esplai i networking i també per a la realització d’esdeveniments.

Realitzada per l’arquitecte Manuel González, la remodelació de l’espai ha sigut tot un repte en tractar-se de la reforma integral d’una sola planta en un edifici històric situat al centre d’Alacant, posant en valor l’ús de l’àtic i la terrassa d’aquest que fins ara estava en desús. Un dels aspectes definitoris de l’espai ha sigut la instal·lació d’un jardí vertical, d’acord amb l’esperit de la UA de potenciar zones verdes en totes les seues infraestructures. Aquest jardí vertical també té sistemes automatitzats tant de reg com d’il·luminació per a la seua conservació.

González ha assenyalat, en aquest sentit, el compromís de la UA amb el Medi Ambient, tant pel que fa a l’automatització dels regs i la il·luminació per al manteniment del jardí vertical, com en la instal·lació de llums intel·ligents, i la gestió de la climatització.

 

Unió de forces

El director d’Administracions Públiques de Telefónica a la Comunitat Valenciana, José Manuel Plaza ha assegurat que aquest projecte «és l’exemple de com una universitat viu pegada al seu territori, ací és on es demostra que no estem només en les teories, és l’exemple més evident de transferència de coneixement a la societat» i ha destacat la importància de la col·laboració pública i privada per a convertir «aquest hub d’innovació i emprenedoria en un catalitzador de la innovació tecnològica a Alacant, ja que l’objectiu principal que té és ajudar els emprenedors a convertir en empreses els seus projectes tecnològics i impulsar també d’aquesta manera l’economia local».

En la mateixa línia s’han manifestat el president de la Diputació, Carlos Mazón i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, per als quals la unió de sinergies és una de les grans bases d’aquest projecte «nascut per a l’èxit».

Mazón ha afirmat que amb aquest acte es reafirma «que són projectes reals arrelats a la província». Barcala, per part seua, sosté que «Alacant Open Future té a l’Àtic la constatació de l’aposta de Telefónica, del Banc de Sabadell i de la mateixa UA per impulsar la innovació i el talent i de convertir la nostra ciutat i la província en punta de llança de la indústria digital a tot el Mediterrani». L’alcalde assegura que «amb aquest esforç compartit en aquesta col·laboració pública i privada, volem portar a la pràctica estratègies com la que desenvolupem des de l’Ajuntament amb Alacant Futura i d’acord amb les de la resta d’administracions com el Districte Digital per part de la Generalitat Valenciana, l’estratègia digital de la Diputació i la promoció de els hubs tecnològics i innovadors amb capacitat per a captar talent i projectes per a catapultar Alacant en el nou ecosistema digital a què ens dirigim».

Palomar ha agraït la implicació del teixit empresarial, social i polític en aquesta iniciativa «que converteix el cor d’Alacant en el referent del tecnològic de la província»

 

Un projecte en marxa

Alacant Open Future, ALOF, va començar la seua feina el mes de febrer passat, quan va llançar una convocatòria a emprenedors tecnològics interessats a participar en el programa d’incubació i acceleració d’empreses. Més de 30 emprenedors van respondre a aquesta convocatòria dels quals van ser seleccionats 8 projectes que en aquests moments segueixen el programa de desenvolupament empresarial afavorit sota la metodologia de Telefónica i que està previst que acabe a final d’any. Tots els projectes participants són tecnològics, encara que de sectors tan diferents com el gaming, els drons o una plataforma per a exportacions.

Una altra de les finalitats d’ALOF és el llançament de reptes per part d’empreses tractores per a la cerca de solucions tecnològiques per part d’empreses emergents. En aquest sentit, el mes de juny passat es va llançar juntament amb SAREB el repte «Proptech for sale» que consisteix en la reinvenció creativa del procés de venda d’habitatges amb l’objectiu de trobar una proposta tecnològica o de model de negoci que permeta augmentar el nombre de immobles venuts (fonamentalment habitatges) a clients internacionals o d’altres que per raons de localització no puguen participar de manera presencial en el procés de venda.

De les més de 20 empreses que van presentar la solució a aquest repte, en l’actualitat se n’han seleccionat 7 per a participar en l’«Inmersion Trip». En aquest procés les empreses emergents podran conèixer en profunditat les particularitats del repte plantejat amb una sèrie de sessions en línia que faran juntament amb els professionals de SAREB per a preparar la proposta definitiva. El guanyador disposarà de fins a 30.000€ per a fer un pilot de la seua solució.

Reproducir
Reproducir
Declaracions de Jose Manuel Plaza Declaracions de Manuel Palomar

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464