Saltar apartados

La Universitat d'Alacant estén la xarxa wifi a la Vila Universitària

Un acord entre les dues institucions permetrà que el complex residencial accedisca a la xarxa Eduroam, el servei de connectivitat sense fil a Internet per a universitats i centres d’investigació

 

CONVENI_REDWIFI_VILA_UNIVERSITARIA1.jpg
CONVENI_REDWIFI_VILA_UNIVERSITARIA2.jpg
CONVENI_REDWIFI_VILA_UNIVERSITARIA3.jpg

En les imatges, diferents moments de la signatura de l'acord que s'ha dut a terme en el despatx del rector

 

Alacant. Divendres, 31 de juliol de 2020

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el gerent de la Vila Universitària, Eduardo de Temple, van signar ahir un conveni que permet ampliar la cobertura de la xarxa Eduroam al complex residencial annex a la institució acadèmica.

El projecte permetrà que qualsevol persona amb accés a la wifi de la UA que residisca a la Vila Universitària tinga accés a la xarxa wifi universitària en el seu lloc de residència. Per a això s’han fet conjuntament les actuacions necessàries per a adherir el complex residencial universitari a la xarxa wifi Eduroam.

El resultat d’aquestes accions fa que la xarxa Eduroam s’estenga per tota la cobertura wifi de la Vila Universitària. D’aquesta manera, qualsevol persona que tinga accés a la xarxa Eduroam en qualsevol universitat europea, ara podrà seguir connectat a la Vila Universitària. Per a aconseguir-ho s’ha posat en marxa un servidor virtual linux connectat a les antenes de la residència. Aquest servidor, al seu torn, es connecta mitjançant un túnel privat i segur amb el servidor radius de la UA, que detecta si l’usuari és vàlid o no.

D’aquesta manera, qualsevol estudiant, treballador, professor o investigador de la UA o de qualsevol altra universitat amb accés a la xarxa Eduroam tindrà automàticament connectivitat wifi en tota la Vila Universitària.

El rector de la UA va manifestar que «feia temps que teníem ganes de materialitzar aquest projecte i per fi ho hem aconseguit», al que va afegir que «tenim una relació magnífica amb la Vila Universitària, que acull els nostres estudiants, esportistes i persones convidades que pernocten a Alacant i és molt important que la residència estiga cada vegada més i més ben integrada a la Universitat». A més, el rector va posar l’accent que «tenir residències de qualitat com la Vila Universitària tan prop de la nostra Universitat és un valor afegit per a nosaltres».

Per part seua, Eduardo de Temple va assegurar que «estem encantats de veure’ns cada vegada més immersos a la Universitat d’Alacant», i ha afegit que «aquesta fantàstica iniciativa suposa un gran pas per a la integració al campus perquè, pel que fa a la xarxa wifi, ja no hi ha separació». «Tenim vincles estrets amb alumnat, esportistes d’elit i professors que puntualment resideixen a la Vila Universitària i millora molt el nostre servei que puguen connectar-se a la xarxa wifi de la Universitat», va finalitzar De Temple.

El rector i el gerent de la Vila Universitària van estar acompanyats en l’acte de signatura per Ferran Verdú, vicerector de Campus i Tecnologia, i Juan Antonio Gil Martínez-Abarca, director del Servei Informàtica i coordinador del projecte.

 

Eduroam

Eduroam és una iniciativa englobada en el projecte RedIRIS que s’encarrega de coordinar a nivell nacional els esforços d’institucions acadèmiques amb la finalitat d’aconseguir un espai únic de mobilitat. En aquest espai de mobilitat participa un ampli grup d’organitzacions que, gràcies a una política d’ús i una sèrie de requeriments tecnològics i funcionals, permeten que els usuaris i usuàries puguen desplaçar-se entre aquestes i tenir en tot moment connectivitat a Internet.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464