Saltar apartados

La Universitat d'Alacant posa en el mercat una nova tecnologia per a combatre virus, bacteris, patògens i insectes a través de la intel·ligència artificial

El projecte Ozonotecnia s'ha constituït avui com a empresa de base tecnològica

 

Signatura_EBT_INNO3.jpg

 

Alacant. Dijous, 30 de juliol de 2020

El projecte Ozonotècnia desenvolupat per la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la Universitat d'Alacant (UCIE Ars Innovatio) s'ha convertit avui en una nova empresa de base tecnològica (EBT) de la Universitat d'Alacant amb el nom d'INNO3 TECNOLOGÍAS SOSTENIBLES, SL l'objecte de la qual és posar en el mercat la tecnologia desenvolupada pel grup d’investigadors/es de l'UCIE Ars Innovatio.

A l'acte de constitució de l'EBT han assistit Manuel Palomar com a president de la Fundació Parc Científic d'Alacant, la gerent del Parc, Olga Francés, i el vicerector d'Investigació i Transferència de Coneixement, Rafael Muñoz, a més dels investigadors promotors del projecte Juan Manuel García Chamizo, Javier Ferrández Pastor i Miguel Molina Carmona, així com Loreto Macià i Rafael Molina, també de la UA. També han participat en l'acte Daniel Waknine, soci inversor, i Sergio Gómez.

El projecte Ozonotècnia ha desenvolupat una tecnologia que sorgeix de la cerca de solucions d'urgència a la crisi pandèmica experimentada i que en l'actualitat es dirigeix a combatre virus, bacteris, patògens i, fins i tot, alguns insectes. Es tracta d'una tecnologia molt versàtil amb aplicació en multitud de sectors i indústries i que s'enriqueix amb el coneixement que els promotors tenen dels paradigmes de la intel·ligència artificial i l’Internet de les coses. La tecnologia està en vies de protecció sota patent i actualment s'estan negociant diferents acords d'implantació de la tecnologia amb socis industrials.

Amb INNO3 TECNOLOGÍAS SOSTENIBLES, SL ja són 15 les EBT constituïdes en la Universitat d'Alacant.

 

UCIE Ars Innovatio

La Unitat Científica d'Innovació Empresarial Ars Innovatio té com a finalitat convertir el coneixement en innovacions aprofitables per les empreses, com també el desplegament de les accions necessàries per a la transferència efectiva amb criteris que eviten la discriminació i l'exclusivitat.

Ars Innovatio està constituïda mitjançant  conveni entre la Universitat d'Alacant i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Té com a comesa realitzar activitats d'innovació sobre resultats de la R+D procedents del sistema públic investigador per a fer-los útils a la societat, que consisteixen a obtenir prototips acabats i verificats, llestos per a incorporar-los al sistema productiu.

La missió d'Ars Innovatio és doble: d'una banda, aportar productes i mètodes que creen negoci o proporcionen avantatge competitiu en el sector productiu; d'altra banda, identificar les oportunitats d'innovació per a fer efectiva la transferència de tecnologia i de coneixement en l'àmbit de les tecnologies de la informació, de les comunicacions i del control (TICC).

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464