Saltar apartados

Alicante Open Future , ALOF i Sareb llancen un repte per a augmentar la venda d'habitatges per canals no presencials

La proposta tecnològica guanyadora disposarà de fins a 30.000 € per a realitzar un pilot real

La plataforma emprenedora creada per la UA i Telefónica, amb seu a L'Àtic de l'edifici de Sant Ferran, continua l’activitat en línia

 

Alacant. Dilluns, 1 de juny de 2020

Alicante Open Future  (ALOF), iniciativa per a la innovació i l'emprenedoria posada en marxa per la Universitat d'Alacant (UA) i Telefónica, ha llançat de la mà de la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb), la convocatòria del repte “Proptech for sale: Reinvenció creativa del procés de venda d'habitatges”. Aquesta convocatòria busca trobar una proposta tecnològica o de model de negoci que permeta augmentar el nombre d’immobles venuts –fonamentalment habitatges– a clients internacionals o a clients que, per raons de localització, no poden participar de manera presencial en el procés de venda.

Per a la resolució d'aquest repte es valorarà que les propostes presentades utilitzen geomàrqueting i models predictius amb eines com dades massives, intel·ligència artificial, cadena de blocs, realitat virtual o aprenentatge automàtic. Les solucions al repte han de ser capaces d'identificar el perfil d'aquest tipus de client, augmentar-ne el coneixement, interactuar amb ell i aconseguir resultats comercials.

De tots els projectes que es presenten per a participar-hi, els organitzadors podran seleccionar fins a un màxim de deu finalistes. Depenent de la qualitat o potencialitat dels projectes finalistes, Sareb posarà a la seua disposició fins a 30.000 € per a la realització d'un pilot real.

Aquesta activitat s'emmarca dins de l’acord subscrit entre ALOF i Sareb per a afavorir l'ús de les noves tecnologies en l'activitat immobiliària. Cada vegada són més les aplicacions proptech que faciliten la prestació de serveis immobiliaris des de la realitat virtual per a veure pisos a distància, fins a la gestió de lloguers i vendes o el treball de processar dades vinculades als immobles. 

Amb el llançament d'aquest repte, Sareb intenta consolidar-se com un agent innovador del sector immobiliari al mateix temps que facilita l’aparició d'idees que contribuïsquen a continuar enfortint el procés de desinversió de tots els seus actius, tant immobles com préstecs. En l'actualitat, la companyia duu a terme la gestió comercial dels seus actius en el mercat minorista a través de quatre servicers (Altamira Asset Management, Haya Real Estate Servihabitat i Solvia), que s'encarreguen, entre altres qüestions, de les diferents fases de comercialització dels immobles.

Idoia Maguregui, subdirectora general de Mitjans de Sareb, assegura que aquest repte ajudarà la companyia a captar idees per a fer més eficients els processos de venda dels seus immobles, cosa que redundarà en un millor servei i atenció als clients, i contribuirà a accelerar el procés de desinversió de la companyia.

Per la seua part, ALOF, que ha continuat amb la seua activitat en línia a pesar del confinament, continua consolidant-se com una potent eina per a afavorir l'emprenedoria tecnològica a la Comunitat Valenciana, així com per a gestionar la innovació en empreses consolidades, que troben en la iniciativa engegada per la UA i Telefónica l'aliat perfecte per a desenvolupar processos d'R+D+I. En aquest sentit, Sofia Blasco, directora d'ALOF va manifestar la seua satisfacció amb el programa d'incubació i acceleració de projectes emprenedors posat en marxa al febrer i que ja “comença a donar fruits”. “Ara, amb l'aliança amb Sareb, posem en marxa una altra de les missions fonamentals de la plataforma, connectar companyies tractores amb empreses innovadores que tenen molt a aportar i que de vegades no troben el camí per a desenvolupar tot el seu potencial”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464