Saltar apartados

La UA adapta les seues normatives per a regular la contractació no presencial de docents i investigadors

El Consell de Govern aprova l’ús de mitjans telemàtics en els processos de selecció i contractació 

 

 

 

OlimpiadaGeologia2Alacant. Dilluns, 1 de juny de 2020

En aquests moments generats per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, la Universitat d’Alacant ha de poder garantir el desenvolupament de les diferents convocatòries de places de personal docent i investigador marcades com a prioritàries per al funcionament bàsic dels serveis de la Universitat i justificades per les necessitats docents i/o investigadores que ha d’emprendre en el curs 2020/21. En aquesta línia, el Consell de Govern en la sessió del 28 de maig ha adaptat les seues normatives en què es regulen les convocatòries de places de personal docent i investigador –tant laboral com funcionari– a la modalitat no presencial. D’aquesta forma, queda garantit el desenvolupament dels concursos malgrat que els membres de les comissions de selecció o les persones aspirants tingueren problemes derivats de les restriccions de mobilitat que pogueren donar-s’hi. 

Pel que fa als investigadors, el vicerector d’Investigació i Transferència del Coneixement, Rafael Muñoz, ha explicat que es modifiquen dos articles de la normativa per a incloure la no presencialitat en el procediment de determinades fases del procés de selecció, especialment pel que fa a la realització d’entrevistes, a la formalització del procés i a les proves. L’objectiu, ha assegurat «és obrir la possibilitat de fer-ho a través de mitjans telemàtics». 

El vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, José Penadés, per part seua, ha defensat que «atesa la situació actual cal preveure solucions davant de possibles escenaris adversos» i ha explicat que «els concursos de places indefinides que s’hagueren iniciat abans de les modificacions podrien acollir-se a la nova normativa sempre que els aspirants ho sol·liciten mitjançant escrit dirigit al rector». 

En l’actualitat, pel que fa als concursos de places temporals, la Universitat d’Alacant ja fa la major part dels procediments administratius telemàticament, tant pel que fa a la presentació d’instàncies, baremació o la resolució del concurs. Fins ara, no estava previst que la possible entrevista o supòsit pràctic es poguera fer a través de fórmules no presencials, per la qual cosa la modificació aprovada obri aquesta possibilitat i garanteix els procediments envers possibles escenaris adversos.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464