Saltar apartados

La Universitat d'Alacant implantarà un servei de cita prèvia per a investigadors i alumnat la setmana que ve

Els Serveis Tècnics d'Investigació reactivaran l'activitat de les instal·lacions per a l'autoús d'investigadors, i el Servei d'Alumnat reprendrà el lliurament de títols i documentació

 

 

 

Alacant. Divendres, 5 de maig de 2020 

La Universitat d'Alacant continua la seua particular desescalada reactivant les activitats i serveis permeses en la fase 2. Coordinada pel Servei de Prevenció, la desescalada s'alinea en tot moment amb les normes de seguretat i higiene previstes en la normativa interna, IPRL-26, d'acord amb les instruccions emeses per les autoritats sanitàries competents. 

En aquest sentit, després de dues setmanes d'excel·lent funcionament, els Serveis Tècnics d'Investigació no solament han pogut ampliar els horaris de treball per a donar cobertura a tots els equips d'investigació de la universitat, sinó que a partir de dilluns es preveu la reactivació de l'activitat per a l'ús de les instal·lacions per part dels investigadors. La directora, María José Muñoz Guillena, ha explicat que la manera de procedir partirà de l’«establiment d'un servei de cita prèvia perquè els investigadors puguen entrar a les instal·lacions i fer-ne ús de manera presencial, però garantint les mesures de seguretat, protecció i neteja, el control d'aforament i el distanciament».  

Fins ara només podia accedir als Serveis Tècnics d'Investigació el personal propi i sempre, «amb les limitacions imposades per la situació d'emergència actual que estableixen l'ús d'equips de protecció individual (EPI) i la limitació de la capacitat de les dependències», assegura Muñoz. L'extrema prudència i el seguiment d'aquestes mesures ha permès que es puga fer un pas endavant i incorporar la presencialitat dels investigadors, perquè siguen ells mateixos els que puguen dur a terme les tasques d'experimentació. 

El Servei d'Alumnat també té previst obrir les portes la setmana vinent amb la incorporació d’un sistema de cita prèvia. El principal objectiu és facilitar la recollida de títols acadèmics o altra documentació que no compte amb l'opció telemàtica, que és com ha funcionat el servei durant tot el període de confinament. 

A més, després que el Consell de Govern aprovara la setmana passada la modificació de diferents normatives relatives a les convocatòries de places de personal docent i investigador –tant laboral com funcionari– a la modalitat no presencial, s'ha elaborat un protocol que permetrà reprendre aquestes convocatòries. 

Cal recordar que tots els centres i facultats de la Universitat d'Alacant disposen d’un sistema d'atenció telemàtica a través de la web. Els usuaris hi poden accedir a través d'un formulari que permet realitzar i resoldre consultes en línia. Els centres i facultats, al seu torn, compten amb un mínim personal presencial a través de torns preestablits.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464