Saltar apartados

La Ràdio de la Universitat d'Alacant es reinventa durant el confinament

El nou format de gravació en línia permetrà allargar la programació més enllà del curs acadèmic

Amb la introducció de nous canals de difusió, només en xarxes socials ha sumat 8.000 escoltes durant la pandèmia

 

Radio_UA_encasa

 

Alacant. Dilluns, 15 de juny de 2020

També la Ràdio de la Universitat d’Alacant s’ha hagut de reinventar en temps rècord i, com ocorre amb totes les crisis, aquesta s’ha convertit en una oportunitat no sols per a créixer cap a un format de gravació cent per cent en línia, sinó que a més, ha permès mantenir gran part de la programació prevista per al curs que ara acaba i per a recuperar programes que ja no estaven en la graella.

Una altra de les novetats derivada d’aquesta readaptació ha sigut la creació d’un nou canal d’emissió dels programes a través d’Instagram TV. Una iniciativa que ha tingut una molt bona resposta pel que fa a visualitzacions i interaccions. Aquesta nova modalitat s’uneix a totes les que Ràdio UA ja oferia: els podcast, que es poden escoltar a través d’iVoox, Apple Podcasts i qualsevol aplicació de gestor de podcasts, i els programes visionats amb imatge, tant en YouTube com en Facebook

El balanç no ha pogut ser més positiu i s’han registrat prop de 8.000 reproduccions en el període de confinament, fet que ha portat als responsables universitaris a oferir la possibilitat de continuar gravant en línia i emetent programes fora del període lectiu. «L’objectiu és continuar fent costat a la motivació que han mostrat els directors i les directores de programes i continuar acompanyant amb formació, informació i entreteniment, una audiència cada vegada més fidel, en aquests moments tan atípics», assegura la directora de Comunicació de la UA, María Martín.

I és que, tot i tractar-se d’una ràdio en podcast, tots els programes es gravaven en estudi i en format presencial. L’equip de la ràdio, que depèn de la Unitat de Comunicació de la UA, ha creat protocols de treball «per a homogeneïtzar els estils i tractar de minimitzar la pèrdua de qualitat» i «per a coordinar les dates d’emissió els diferents programes que garantisquen una oferta viva, heterogènia i nova», comenten.

A partir de les eines de videoconferències emergents, combinades amb programes de reproducció musical i d’edició de so i vídeo, RàdioUA ha sabut mantenir la programació en temps de pandèmia identificant amb un grafisme comú tot el període de confinament.

En total s’han gravat 40 capítols de 16 programes d’una gran varietat temàtica: cultura, gastronomia, història, emprenedoria, entreteniment, videojocs, educació, la crisi del coronavirus, els exàmens, la docència en línia, música o tecnologia.

Dels cinc programes que s’han recuperat durant el confinament destaca Universo desde la Politécnica, un programa creat l’any 2010, i que va arribar a emetre 70 capítols.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464