Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible amb un cicle de conferències

El programa “Coneixement turístic i gastronomia sostenible” l’organitzen  el Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA i Turisme de la Generalitat, i consta de quatre seminaris en línia els dies 18, 29, 30 de juny i 1 de juliol

 

Foto_Angeles_Ruiz

 

Alacant. Dimecres, 17 de juny de 2020

La Universitat d’Alacant, a través del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA i Turisme de la Generalitat, sota el paraigua de la marca L’Exquisit Mediterrani, han organitzat un cicle de conferències amb motiu del Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible que se celebra el 18 de juny.

El cicle de seminaris en línia, en el qual intervenen experts en turisme i gastronomia de la Universitat d’Alacant, està dirigit a gestors de destinacions turístiques, professionals de la gastronomia i l’hostaleria i productors agroalimentaris.

La presentació del programa tindrà la presència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, i Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, i oferirà pautes sobre com construir una oferta turística gastronòmica coherent que vincule des del paisatge, l’agricultura i la ramaderia fins a l’hostaleria, en un recorregut turístic que permeta al viatger conèixer la identitat i cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa arranca el dia 18 a les 12 hores amb la presentació del Llibre de conclusions  del D*NA-Fòrum Cuinant una terra, llaurant un futur en un seminari que arreplegarà i debatrà les conclusions de l’últim D*NA Fòrum per a construir una oferta de turisme gastronòmic que aporte valor a un territori i se centrarà en   el cas de Dénia i la comarca de la Marina Alta, Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO com a exemple per a destinacions similars.

En el seminari, que moderarà Josep Bernabeu Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA - Dénia i de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, intervindran Pep Romany, comissari del Fòrum i propietari del restaurant Pont Sec – Dénia; Miguel Ángel Civera, expert en desenvolupament local i assessor de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, i Toni Reig, periodista i assessor de comunicació de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, redactors del llibre de conclusions que s’hi presenta.

El dia 29 i 30 de juny i l’1 de juliol se celebraran els seminaris “Cadena de valor del turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana”, “Tècniques per a crear el mapa de valor de la gastronomia valenciana” i “El paisatge agrari i el turisme gastronòmic en la Comunitat Valenciana”. Seminaris que impartirà Enrique Moltó, director del grup d’experts que està desenvolupant el Mapa de Valor del Turisme Gastronòmic de la Comunitat Valenciana, una iniciativa impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, amb el seguiment de GASTERRA, que ha arrancat amb les comarques de la Marina Alta, Baix Maestrat i  València-l’Horta, com a experiències pilot. També hi participarà Antonio Romero i Arturo Jiménez, del Departament d’Anàlisi Geogràfica i Geografia Física de la Universitat d’Alacant i Javier Martínez, assessor cartogràfic en el mateix departament de la UA. La moderació serà a càrrec de Carmen Ibáñez, cap de la unitat de desenvolupament turístic de Turisme Comunitat Valenciana. 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464