Saltar apartados

La Universitat d'Alacant prepara l'adaptació de la normativa sobre el retorn a la nova normalitat

 

Personal_màscara

 

Alacant. Dijous, 18 de juliol de 2020

La Universitat d'Alacant treballa des d'aquesta setmana en l'adaptació de la Instrucció de prevenció de riscos laborals, IPRL-26, per a aplicar-la a la nova normalitat sorgida després de superar els moments més crítics de la COVID-19. La instrucció, aprovada en Consell de Govern el 8 de maig, va suposar la posada en marxa d'una sèrie de mesures de prevenció, seguretat i higiene destinades a regular el retorn gradual a l'activitat presencial al campus després del confinament decretat per l'estat d'alarma.

L'avanç en les fases de la desescalada ha portat la Universitat d'Alacant a la revisió d'aquesta instrucció per a adaptar-la als canvis normatius previstos pel Govern d'Espanya a través del RDL 21/2020, de 9 de juny, sobre les mesures de prevenció i contenció derivades de la pandèmia, així com a les recomanacions emeses el 10 de juny pels ministeris amb competències en universitats i salut.

Els canvis no implicaran una relaxació en les mesures preventives bàsiques de tipus individual, que continuen considerant obligatori l'ús de màscares en tot el recinte universitari, així com la distància física d’1’5 metres per a la seguretat interpersonal.

La nova normalitat preveu una presencialitat diferent amb una limitació dels aforaments una mica menys restrictiva, motiu pel qual la institució acadèmica està acabant de perfilar un Pla de Contingència que permeta adaptar de manera immediata el curs acadèmic als diferents escenaris possibles segons vaja evolucionant la situació epidemiològica, siguen de major o menor increment de l'activitat presencial.

Juntament amb el Pla de Contingència, les recomanacions ministerials preveuen adoptar una sèrie de principis bàsics de prevenció contra la COVID-19 que s'articulen entorn de quatre eixos imprescindibles. Es tracta de la limitació dels contactes, les mesures de prevenció personal, la gestió de casos per part dels centres educatius, així com la neteja i la ventilació dels espais.

Per a implantar aquests criteris, la Universitat d'Alacant, en línia amb les directrius marcades per les autoritats competents, treballa en la definició d'un seguit de mesures organitzatives de gestió de recursos humans i de recursos materials, així com mecanismes d'informació i formació adreçats a la comunitat universitària que s'inclouran en una nova instrucció, encara en fase d'esborrany, que s’haurà d'enllestir en poques setmanes i s’aprovarà en el Consell de Govern.

El Vicerectorat de Campus i Tecnologia insisteix que l'adaptació de la Instrucció mantindrà la distribució d'EPI i el reforç en les mesures de neteja, provisions de sabó, tovalloles d'un sol ús i subministrament a demanda de solucions hidroalcohòliques, com també de guants en els casos que calga. Els punts de recollida d'aquests materials continuaran estant a les consergeries dels diferents edificis i estaran a la disposició de tota la comunitat universitària, però es recorda la importància de mantenir una bona higiene personal, llavar-se sovint les mans i evitar tocar-se la cara, a més de respectar la distància física d’1,5 metres i la utilització de màscares.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464