Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reprèn el servei de préstecs i devolucions i obri una sala d'estudi

De moment és per a ús exclusiu per a la comunitat universitària i l’accés s'ha de fer amb cita prèvia

 

Obertura_salaEstudioAlacant. Dimecres, 17 de juny de 2020

La Biblioteca de la Universitat d'Alacant continua el procés de desescalada sumant nous serveis als que ja ofereix des de l'inici de la fase 2. Després del període més estricte del confinament, durant el qual ha mantingut el servei de manera telemàtica, la Biblioteca Universitària ha començat a reprendre l’activitat presencial de manera gradual. 

Des d'aquest mateix dimecres ja es pot accedir a la Biblioteca Politècnica i Ciències de la Salut com a sala d'estudi exclusivament per a la comunitat universitària: alumnat, PAS (personal d'administració i serveis) i PDI (personal docent i investigador). 

L'obertura de la sala d'estudi s'ha realitzat seguint totes les mesures de seguretat d'acord amb el Servei de Prevenció de la Universitat d'Alacant. D'aquesta manera, l'aforament s'ha limitat al 50 per cent i és necessari sol·licitar cita prèvia a través del programa Affluences amb una adreça de correu institucional, de la qual disposen tots els membres de la comunitat universitària. 

Com és lògic, l'ús de la màscara és obligatòria en l'accés i ús de la sala d'estudi. La reserva es pot realitzar per l'horari complet de la biblioteca, de 9 a 14 hores, i per a accedir a les instal·lacions és necessari presentar el resguard de la cita prèvia. 

A més, una vegada a la sala, es prega que cada persona romanga en el mateix lloc d'estudi i, en cas de necessitar canviar de lloc, s'ha de notificar al personal de la biblioteca. 

Com a mesura de seguretat addicional, l'aire condicionat de la sala no es podrà connectar i la ventilació quedarà limitada a l'obertura de les finestres.

 

Préstecs i devolucions 

Un altre dels serveis presencials que es reprenen aquest dimecres és el del préstec i la devolució de llibres i altres materials en totes les biblioteques de la Universitat d'Alacant per als col·lectius d'alumnat, PDI (personal docent i investigador i PAS (personal d'administració i serveis). 

De nou, el servei es reprèn entre importants mesures de seguretat que impliquen la necessitat de cita prèvia per al préstec presencial en horari de 10 a 13 hores, mentre que les devolucions es podran realitzar en l'horari complet de les biblioteques, de 9 a 14 hores, i romandran, com ja estava establit, 14 de dies en quarantena abans de ser manipulades. 

Per a sol·licitar el préstec, s'haurà d'emplenar un formulari i el personal de la biblioteca confirmarà la disponibilitat dels materials i indicarà la manera de sol·licitar la cita per a la recollida. 

En l'edifici de la Biblioteca General s'habilitarà un únic punt de préstec i de devolució en la planta baixa per a les biblioteques de Filosofia i Lletres, Politècnica i Ciències de la Salut, Mediateca, Dipòsit i PuntBiu. La resta de biblioteques dels diferents centres de la Universitat d'Alacant tindran amb els seus punts de préstec i de devolució. En concret, cada biblioteca de centre disposarà d'un espai senyalitzat amb caixes per a dipositar-hi els materials retornats. 

Malgrat tot, la Universitat d'Alacant mantindrà operatius els serveis telemàtics amb la intenció de minimitzar al màxim els desplaçaments i la presència de persones al campus universitari. Per a això, la comunitat universitària podrà optar, com a alternativa al préstec i sempre que es complisca amb la Llei de propietat intel·lectual i la Llei de protecció de dades, per la digitalització d'articles de revistes i capítols de llibres. Les obres excloses de préstec i les peticions de persones que no puguen desplaçar-se tindran prioritat a l'hora de realitzar les digitalitzacions, que hauran de realitzar-se a través de Préstec Interbibliotecari i seran subministrades per correu electrònic.

 

Sala_estudios_biblioteca1 Sala_estudios_biblioteca2

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464