Saltar apartados

Prop de 40 iniciatives empresarials innovadores opten als Premis Impuls 2020 de la Universitat d'Alacant

Rècord de participació en la 9a edició d’aquesta convocatòria que pretén fomentar l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària i promoure la creació d’empreses

 

Cartel_Impulso2020

Alacant. Dimarts, 16 de juny del 2020

En el marc del programa institucional ua:emprèn, els Premis Impuls, convocats per la Universitat d’Alacant i la Fundació Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA), baten el rècord de participació amb 37 candidatures. Amb la finalitat de fomentar l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària i promoure la creació d’empreses, aquesta novena edició premiarà les iniciatives empresarials més innovadores i sostenibles sorgides de la comunitat universitària.

En total, en la modalitat A, dedicada a projectes empresarials promoguts per personal investigador, doctores i doctors o estudiants de doctorat s'han presentat 7 iniciatives innovadores. Per a optar a aquesta categoria l'objectiu dels projectes presentats ha de ser l'explotació comercial de resultats d'investigació de la UA a través de la creació d'una empresa. La Universitat d'Alacant destinarà 12.000 euros a aquesta modalitat, en la qual seran premiats dos projectes, i un d'aquests podrà aconseguir fins a un màxim de 8.000 euros. A la modalitat B, indicada per a propostes empresarials promogudes per estudiants o persones titulades, s'hi han presentat 30 propostes de les quals eixiran dues premiades amb una dotació de 1.500 euros cadascuna.  A més, en aquesta edició 2020, la Fundació Parc Científic d’Alacant resoldrà dos premis de 3.000 euros per a la primera modalitat, i dos premis de 2.000 euros per a la modalitat B. Addicionalment, oferirà a dos d’aquests projectes la possibilitat d’utilitzar l’espai Innospace durant sis mesos.

 

Altres premis

D’altra banda, les iniciatives presentades als Premis Impuls, independentment de la modalitat, podran optar a altres quatre guardons. El premi Emprenedoria Social de la Fundació Caja Mediterráneo i Càtedra de Responsabilitat Social de la UA al projecte que siga susceptible de generar un impacte social positiu més gran. El reconeixement consistirà en la prestació de serveis d’orientació i perfeccionament del vessant social de la proposta, com també de suport a la implantació d’un model econòmic de gestió sostenible per a la seua posada en marxa durant un termini de sis mesos. La Fundació Caja Mediterráneo posarà a la disposició de l’equip emprenedor un espai de treball durant sis mesos.

El premi Vicerectorat de Campus i Tecnologia de 1.000 euros al projecte més innovador que incorpore l’ús d’una aplicació mòbil.

El premi Accessibilitat, també de 1.000 euros a la iniciativa que, d’una manera evident, preveja l’accessibilitat, ja siga a nivell de productes, serveis, persones o entitats, com a característica essencial d’aquest.

I, finalment, el premi Càtedra Germà Bernàcer de la Universitat Alacant que oferirà a les persones premiades en cada modalitat serveis de mentorització i tutorització per professionals socis del Fòrum de Debat Econòmic Germà Bernàcer durant un període de sis mesos.

L’acte de lliurament dels Premis Impuls 2020 tindrà lloc el pròxim mes de juliol en una gala marcada per l’excepcionalitat de la crisi sanitària derivada de la COVID-19.

Les propostes admeses poden consultar-se en l’enllaç següent.

 

Més informació

 

Notícia relacionada:

La UA dona a conèixer les millors iniciatives empresarials de 2019 durant la gala Impuls

 

 

PREMIOS_IMPULSO_2019

 

Imatge d'arxiu premiats Gal·la Impuls 2019

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464