Saltar apartados

Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

Laura Sellés Lloret ha obtingut aquest guardó amb el relat Crònica d’un a mor(t) anunciada

 

 

Dilluns, 15 de juny del 2020

El relat Crònica d’un a mor(t) anunciada de Laura Sellés Lloret, estudiant de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, ha resultat guardonat amb el segon premi dels Premis Sambori Universitats, que cada any organitza la Fundació Sambori per a alumnat de les cinc universitats públiques valencianes. El relat de Laura Sellés ha sigut triat entre les 137 obres presentades en aquesta XVII edició del concurs, un segon premi dotat amb 750 €. L’obra ofereix un exercici poètic sobre una realitat íntima, crua i terrible, aspra, lletja. El jurat ha destacat que «sorprèn la intensitat amb què l’autora, malgrat la seua joventut, expressa el sentiment de dolor per la pèrdua de l’ésser estimat».

Laura Sellés acaba de finalitzar el tercer curs del grau de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. Col·labora en la revista universitària Capicua, forma part del Voluntariat Lingüístic de la UA, ha publicat en la revista Gargots del mes de maig passat la peça de teatre breu Drama (P)urga i ha optat al programa DRAC de mobilitat internacional.

 

Guardonats

Josep Chordà Monsonís, de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut el guanyador de l’edició de 2020 del Premi Sambori Universitats, dotat amb 1.000 €, amb Recorda el que vaig a dir-te. L’autor narra els records infantils d’una guerra ja perduda, la Guerra Civil l’any 1938 a Castelló, els bombardejos constants, la pèrdua de Vinaròs, la fugida de la gent cap al sud, cap a València, el pare empresonat i afusellat, l’última visita...

Amiga és el títol del relat que ha quedat en tercer lloc en aquesta edició, escrit per Joan Pelegrí i Torres, estudiant de la Universitat de València, dotat amb 500 €. En format carta, però sense cap direcció en el sobre, l’autor escriu a una vella amiga-amant per reconciliar-s’hi i, de passada, reparar el cor propi.

Les obres Perfecció, de M. del Mar Martínez Bleda, i Pensant a escriure quan no saps què escriure, de Maurici Cortina Andreu, creades les dues per estudiants de la Universitat Politècnica de València , han sigut els accèssits, dotats cadascun amb 250 €.

Els relats guanyadors i els accèssits seran publicats dins de la col·lecció "Arc de Sant Martí" que edita la Fundació Sambori i també en la web de la Fundació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464